avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De cate ori se poate amana pronuntarea unei hotarari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De cate ori se poate amana pronuntarea unei hotarari

de 2 ani dureaza un proces ,pe fond ,iar cand instanta a trebuit sa se pronunte a dat amanare , si inca una , ...si inca una ... . cauza este extrem de simpla , eu am investit in proprietatea tatalui meu , prin reabilitarea unei cladiri , ...am depus extrasul bancar din care rezulta suma de bani pe care o aveam la acea data , facturile si bonurile fiscale aferente materialelor cumparate ,poze,filmari , martori etc . mentionez ca tatal meu este f rau intentionat ,doreste sa vanda proprietatea si sa nu-mi restituie nimic din investitie . tatal meu , a incercat de mai multe ori sa ma alunge, prin depunerea unor plangeri penale nefondate ,de pe proprietatea sa . in alta ordine de idei s-a pronuntat ca face interventie pe langa un alt judecator sa nu castig cauza . in concluzie doresc sa stiu :de cate ori si pe ce perioada de timp poate un judecator sa amane o hotarare si in al 2-lea rand cui ma adresez daca as potea demonstra ca o alta persoan a facut "lobby" in favoarea tatalui meu ?
Cel mai recent răspuns: BogdanNicolau , utilizator 10:46, 14 Iunie 2017
Conf.art.396.Amanarea pronuntarii.(1)NCPC"In cazuri justificate,daca instanta nu ia hotararea de indata,pronuntarea acesteia poate fi amanata pentru un termen care nu poate depasi 15 zile." Dupa cum vedeti, nu se precizeaza de cate ori se poate amana cate 15 zile,pe de alta parte,este un termen de reocmandare,depasirea lui nu are sanctiune,afara de situatia in care s-ar considera ca, este un caz de tergiversare a solutionarii procesului si s-ar aplica preved.art.522-526 NCPC.Va puteit adresa si CSM-Inspectia judiciara.
Multumesc domnule Dan pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea pronuntarii Cami88 Cami88 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data) Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei) ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii petre_marian petre_marian buna dimineata .as dorii sa stiu care este limita maxima de amanare a pronuntarii solutiei.Pina in prezent au fost 3 termene a cate 7 zile,cate vor mai urma? (vezi toată discuția)
Verificari procedura prealabila conform ncpc reiterata la nesfirsit ion minca ion minca Intr-un dosar f.f simplu se petrec urmatoarele: - 16.10.2015 - inregistrare dosar - 20.10.2015 - Amână cauza, EROARE PE LISTA. Dosar aflat în procedura ... (vezi toată discuția)