avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura notariala posibil ilegala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura notariala posibil ilegala

Buna seara .
Am si eu o problema la care va rog sa ma ajutati.
In urma cu 3 ani de zile ,bunica mea ,pe atunci in varsta de 92 de ani a semnat o procura notariala ,unor rude pentru vanzarea unui teren agricol,teren care ulterior a fost vandut ,iar bunicii mele nu i s-au dat niciun leu din tranzactia respectiva.As dori sa aflu cum as putea intra in posesia unui duplicat al procurii din acea vreme,atat timp cat ei nu i s-a lasat niciun exemplar,eu nu cunosc o data exacta si notarul care a autentificat, iar eu am mari indoieli in privinta legalitatii acesteia din doua motive.
1. Nu cred ca s-a apelat la autoritatea tutelara(cf. legii),avand in vedere etatea bunicii
2.In momentul vanzarii terenul era arendat ,iar arendasul a afltat la cateva luni dupa vanzare de faptul ca terenul a fost vandut ,desi conform legii ,din cate stiu ,se solicita o adeverinta de la primarie ,in care se atesta ca terenul nu este arendat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:23, 13 Iunie 2017
Va adresati Camerei Notarilor Publici din localitatea dvs si solicitati interogarea - contra cost - a RNNEPR (Registrul National Notarial de Evidenta a Procurilor si Revocarii acestora). Acesta este un registru electronic ținut la nivel național de către UNNPR în care se înregistrează toate procurile.
Dupa ce aflati daca exista si ce notar a intocmit procura, in calitate de mostenitor/parte interesata solicitati o copie (nu duplicat).
1. nici nu e nevoie. Care lege, mai exact?
2. De unde stiti ca pe acea adeverinta nu era mentionat faptul ca terenul nu este arendat? E posibil ca acel contract de arenda sa nu fi fost inregistrat la primarie.
Si presupunand ca era arendat si ulterior vandut, atat timp cat cumparatorul respecta in continuare contractul de arenda, nu e nici o problema.

Nu procura e problema dvs, ci persoana mandatarului, care dupa obtinerea pretului, trebuia sa il remita bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire barothistefan barothistefan Buna seara. Am un copil din casnicia anterioara. Am facut sotiei procura la notar pentru scoaterea copilului din tara. Pot sa o anulez? (vezi toată discuția)
Revocare procura ContSters320975 ContSters320975 Buna ziua! Odata cu plecarea mea din tara, am imputernicit-o pe mama sa ma reprezinte in toate modurile posibile(in instanta, pt eliberare doc.,administrare ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren si certificat de mostenitor costincri costincri Buna ziua Am teren agricol cu certificat de mostenitor, din aceasta suprafata am vandut o parcela.Cumparatoru fiind asociatia la care exista terenu in ... (vezi toată discuția)