avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe limita de proprietate

Buna ziua.

Am construit casa scarilor, in urma cu 17 ani, pe limita de proprietate. Am avut acordul verbal al proprietarilor vecini, precum si a viitorilor mostenitori ai acestora. Intre timp au ajuns proprietari mostenitorii si nu s-a ridicat nici o problema timp de 15 ani de zile. Acum, dupa 15 ani, vin cu pretentia de a demola casa scarilor. Intrebarea mea este, daca ar avea sanse sa faca acest lucru si ce ar trebui sa fac eu in acest sens. Va multumesc.
Daca nu aveti acordul scris poate solicita demolarea.
Depinde ce acte aveti, autorizatie, cadastru etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Notificare silvia p silvia p Buna seara. Problema mea este putin cam lunga dar incerc sa rezum cit pot. Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut si am facut ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)