avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren pentru largire strada apartinand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren pentru largire strada apartinand domeniului public

Buna ziua!

As aprecia daca m-ati putea ajuta cu o opinie in privinta unei spete:
O companie din Romania, proprietara a unui teren de mari dimensiuni, intentioneaza sa doneze (cu dezmembrare si mutare a gardului) o parte din lungimea terenului pentru o cauza de utilitate publica ce ar avea ca scop largirea unei strazi, intrate de curand in domeniul public, pe care se face accesul catre terenul mai sus mentionat. Scopul este acela de a obtine o cale de rulare facila a autovehiculelor.
Un prim demers facut de compania proprietara catre primarie prin care s-a solicitat comunicarea procedurii de conturare a acestei idei si care sunt caracteristicile obligatorii ale zonei, s-a soldat cu un raspuns scurt de acceptare a donatiei noastre, precum si precizarea unor dimensiuni minime ale latimii drumului, care nu sunt sustinute de catre nici un act emis de catre autoritatea competenta sau vreun act normativ.
Conditia noastra ca si companie este ca Primaria sa isi asume asfaltarea strazii, precum si mutarea unor stalpi de electricitate.
Imi puteti spune care este actul normativ care sa reglementeze regimul tehnic al drumurilor/strazilor?
Este evident ca nu se poate accepta donarea unui teren, fara a avea certitudinea ca acel drum va beneficia de toate caracteristicile firesti, asfaltare, etc. intr-un termen determinat.
Neoficial, mi s-a comunicat faptul ca asflatarea si oricare alt demers ce ar presupune o chletuiala a primariei, trebuie, cum este si firesc, sa fie bugetata si aprobata, dar asta nu inseamna ca se va putea materializa.
S-a confruntat cineva cu o astfel de situatie?
In cazul in care autoritatile publice nu isi respecta obligatia, se poate revoca donatia?
Care ar fi pasii procedurali si ce acte ar trebui sa intocmim pentru a ne asigura ca donatia terenului nu va fi in dezavantajul nostru?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 11:20, 14 Iunie 2017
Autoritatile locale nu pot accepta donatia cu sarcina, altfel as dona si eu un metru patrat pentru canalizare, apa, electricitate si gaz. Donatia se accepta pur si simplu. In opinia mea, alta sansa ar fi sa faceti dv. respectivele lucrari, cu avizale si autorizatiile legale.

In privinta drumurilor, depinde de ce drum e, in subordinea cui, ce tip de trafic e, cat trafic e etc. Pentru asta vedeti un urbanism.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactare sesizari/cereri, de catre un avocat/consilier juridic KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, M-ar interesa daca exista un avocat/consultant juridic care poate redacta mai multe cereri/sesizari catre Primarie, care ar fi costurile per ... (vezi toată discuția)
Cedare către primărie teren care este drum de servitute. pot condiționa cedarea de executarea lucrărilor de canalizare și asfaltare? CeciliaW CeciliaW Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez ... (vezi toată discuția)
Actualizare ordonanta 43/1997 privind regimul drumurilor ramona1986 ramona1986 Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi? Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se ... (vezi toată discuția)