avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratia 010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratia 010

Asoc de proprietari care au contract cu firme de administrare (deci contabilitatea) trebuiau sa depuna decl 010 pana pe 25 mai sau numai cand intervin modificari in vectorul fiscal ?
Cel mai recent răspuns: georgeiuly , utilizator 06:58, 14 Iunie 2017
Stimabile, dar ce are Decl. 010 cu firma de administrare si mai ales cu data de 25?

Pana de curand, D 010 se completa la infiintarea as. prop., se completa de care cond. as. prop. cu datele cerute, se depunea la ANAF-ul local si PA.

Ei, s-au "trezit" vajnicii aparatori ai finantelor tzarii ca as. prop. trebuie sa mai achite niste taxe si impozite care la vremea infiintarii nu existau si atunci, ca sa fiei ei mai intai in regula, obliga as. prop. (angajatorii) sa declare ca si aceste taxe sa fie declarate pe D 010.
Asadar, daca aveti angajati, dati fuga la ANAF cu o declaratie 010 completata (2 ex.), completati cu atentie toate taxele pe care acum le calculati si le retineti (daca nu va pricepeti, mergeti la ghiseu si au sa va ajute functionarii de acolo), le predati, luati ex. 2 stampilat, il depuneti in dosarul ANAF de la asociatie si inca vreo 20-30 de ani nu mai aveti treaba cu aceasta problema (sau pana ii vine unui gushter sa schimbe Codul fiscal - ca-l schimba astia de trei ori pe zi si-odata noaptea...).
Succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
Adam Grecu, utilizator
Se depune 010 cand vor avea loc modificari ale vectorului fiscal, atunci se declara si firma de contabilitate.
Am gasit in explicatile ANAF
Contribuabilii deja înregistraţi nu vor completa şi depune formularul 010 pentru declararea informaţiilor solicitate prin rd.7 al sectiunii IV. „Alte date privind contribuabilul” decât în situaţia în care au intervenit alte modificări în datele declarate anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D 010 asociatii de proprietari ursulina ursulina Bună ziua! Suntem o asociație de proprietari. Avem contract cu o firmă specializată pentru administrare. De la contabilitate mi s-a comunicat (eu fiind ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 la infiintare maka67 maka67 Buna ziua, La declaratia 010 care se intocmeste si se depune la finante in maxim 30 zile de la infiintare(Declaratia de inregistrare-1), ce vectori fiscali ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)