avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NOTA DE LICHIDARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NOTA DE LICHIDARE

Buna ziua,
Asociatia de proprietari trebuie sa elibereaze NOTA DE LICHIDARE cand femeia de serviciu pleaca?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:03, 13 Iunie 2017

Doamna,
Asociatia de proprietari este angajator cu drepturi si obligatii - exact ca si o firma care are 1000-2000-10000 de angajati.
Va intreb daca dvs. ati facut serviciu sau daca ati plecat de vreun angajator?
Daca ati plecat vi s-a intocmit Nota de lichidare? Eu zic ca DA, dar ma puteti contrazice!
Nota de licidare este un document accesoriu la decizia de incetare a contractului individual de munca prin care angajatorul este obligat sa o intocmeasca si sa o inmaneze (un exemplar) fostului angajat. Acest document atesta faptul ca fostul angajat nu mai are (sau poate ca are) obligatii fata de fostul sau angajator.
Sa dam un exemplu la topic:
O femeie de serviciu (ingrijitor bloc) doreste sa inceteze activitate la asociatia dvs. si intocmeste o cerere de demisie sau alta forma de incetare a c.i.m., insa asociatia i-a dat in folosinta doua halate, o galeata, 2 mopuri, etc. pe care fosta angajata tre' sa le predea la plecare ( exemplul este banal, insa sunt angajati care au preluat obiecte de inventar de mii de euro si care trebuie predate la plecarea din unitate la incheierea cim).
Apoi, se presupune ca fostul angajat nu a efectuat inca concediul de odihna pana la data incetarii cim - angajatorul este obligat sa-i calculeze "la zi" toate drepturile..., etc.

Asadar, prin intocmirea si semnarea Notei de lichidare se recunoaste de catre ambele parti ca intre parti nu mai exista datorii. Nici angajatorul, dar nici foatul angajat nu mai pot emite pretentii asupra unor drepturi sau obligatii - unul fata de celalalt anterior datei la care s-a semnat nota de lichidare.

Asadar, intocmirea si eliberarea acestui formular - Nota de lichidare este benefic pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa imi dau demisia TheOne01 TheOne01 Buna ziua, Firma la care lucrez m-a trimis in sa lucrez din alta tara 5 luni de zile. Pe acesta perioada stau la hotel platit de firma si imi deconteaza trei ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am o problema cu femeia de serviciu care a plecat de la noi pe data de 01.01.2017(am facut ... (vezi toată discuția)