avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu refuză să mai meargă la consilierea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu refuză să mai meargă la consilierea psihologică

Am un copil de 4 ani jumate și prin instanță am fost dispus sa mergem la un program de consilire psihologica deoarece copilul este la mine dar prin hotărâre judecătorească a fost dat la mama sa...copilul a refuzat categoric și cand a venit judecătorul executor.
Va rog frumos ajutați-mă.
Cum refuza copilul de 4 ani si jumatate? Detaliati.
Nici eu nu inteleg... merge undeva sa se joace, sa deseneze... asa refuza sa faca tot? Sa manance, sa se spele, sa mearga la gradi?
Ce sa faceti e sa il convingeti. Sunteti parintele lui, sunteti adult, e ok sa tineti seama de parerea lui, sa il informati, dar nu e ok sa reactioneze astfel. Ceva i s-a explicat nepotrivit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Treaba asta cu minorul (intre 4 si 18 ani!) caruia i s-a dat dreptul sa refuze legaturi personale, ba chiar reincredintare, e o mare greseala legislativa! Daca un minor...ajuns la o varsta rezonabila de intelegere (10-14 ani) afla ca ARE DREPTUL SA REFUZE UN PARINTE DACA ASA VREA MUSCHII LUI....atunci ce pretentii DE A ACCEPTA CEVA vom avea de la acel minor, cand va fi adult? Legea? Bunul simt? Scoala?
De ce nu experimantam si refuzul minorului fata de profesorul pe care nu-l simpatizeaza, de exemplu?
Afectati sunt zeci de mii de minori/an ai caror parinti au divortat sau si-au intrerupt concubinajul. Conform statisticilor, acestia reprezinta cel putin 30% din totalul minorilor in acest moment.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2017
asaofi, utilizator
OctavianMario a scris:

Am un copil de 4 ani jumate și prin instanță am fost dispus sa mergem la un program de consilire psihologica deoarece copilul este la mine dar prin hotărâre judecătorească a fost dat la mama sa...copilul a refuzat categoric și cand a venit judecătorul executor.
Va rog frumos ajutați-mă.


Detaliati: de ce copilul e la dvs. daca trebuia sa fie la mama, ce si mai ales de ce refuza, cum refuza, etc.
Problema va fi ca veti fi considerat vinovat dvs.
Solutii se pot gasi.
Sunt multe aspecte de analizat i aceste cazuri...

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului (art 913 cpc) si..tot cortegiul 910-914 cu 906 ContSters257745 ContSters257745 Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului minorului de a merge la tata dana2016 dana2016 sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era ... (vezi toată discuția)