avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: am achitat, cu mare efort, toate restantele la intretinere ale mamei mele (eu si ea = co-proprietari), inclusiv pe cele de pe vremea fostului administrator si vechi de aprox. 5 ani. N-am comentat, desi mi s-au parut exagerate (locuinta a fost o perioada, nelocuita), insa nu-mi puteam permite sa angajez un expert contabil sa le verifice.
Am solicitat reducerea penalitatilor si, fiindca achitasem aproape intreaga suma aferenta intretinerii, asociatia a decis injumatatirea acestora. Platite si ele.
Am cerut adeverinta de la asociatie ca nu avem datorii si am primit-o. Apoi am vandut, ca ma saturasem.
Dupa ce am achitat si ultimele doua luni de intretinere, afisate dupa vanzare, am depus cerere pentru restituirea fondului de rulment, respectiv 700 ron.
Administratorul m-a plimbat aproape doua luni, pe motiv de lipsa de bani. Dupa care, mi-a spus ca presedintele a observat ca n-am achitat "penalitatile de pe vremea fostului administrator" (1200 ron) si ca trebuie sa le platesc si pe acelea! Iar singura favoare :O pe care mi-o poate face este sa le reduca la jumate, deci as mai avea de primit 100 de lei.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez, mie nu mi se pare in regula...
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
d12d, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:00, 14 Iunie 2017
pai cam sunteti la cheremul lor ...
Odata ce v-a dat adeverinta ca nu aveti datorii, nu mai pot solicita penalitati din urma.
Sunt obligati sa va restituie fondul de rulment.
Cred ca trebuie sa mergeti in instanta daca nu se rezolva amiabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere ale fostului proprietar mireille_ngu mireille_ngu Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii ... (vezi toată discuția)