avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mi-au anulat garantia astia de la Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mi-au anulat garantia astia de la Orange

Salut , deci , am cumparat acum 2 luni un telefon pe abonament la Orange , acum 3 zile cand ajung acasa touchscreen-ul telefonului nu mai functiona, desi ecranul mergea se aprindea dar nu mergea touchscreen-ul , l-am trimis la garantie , peste 2 zile ma suna baietii ca l-au trimis intr-un "service din Bucuresti" si aia de acolo au constatat ca a ajuns "lichid" adica apa , la placa de baza si s-a ars , ok , si daca placa de baza "s-a ars" cum spun ei , telefonul mai functiona? mi se mai aprindea ecranul ? , le-am spus ca nu se poate sa fi ajuns apa in telefon , si culmea ecranul telefonului functiona cu placa de baza arsa , mi-au spus ca imi anuleaza garantia si ca nu imi poate repara telefonul decat contra cost adica pe 600 de lei , din cauza ca stricarea telefonului a fost cauzata din vina mea , adica am ars placa de baza cu apa . Intrebarea mea este , ce e de facut in cazul asta ? pot sa fac cumva sa imi fie reparat sau inlocuit telefonul avand in vedere ca nu am scapat telefonul in apa sau ars placa de baza ?
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
anonim999, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 17:58, 13 Iunie 2017
Buna ziua,

Trebuie sa cereti telefonul inapoi, pentru ca cei de la Orange cel mai probabil nu il vor repara decat contra cost. Puteti incerca sa faceti un pic de scandal (am vazut ca functioneaza cu cei de la Orange daca te certi cu ei), poate aveti noroc si totusi va acorda garantia.

Daca nu, va trebui sa depuneti plangere la protectia consumatorului, iar apoi sa ii dati in judecata pe cei de la Orange pentru recuperarea oricarui prejudiciu suferit ca urmare a nerespectarii garantiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țeapă quickmobile alexandru20146 alexandru20146 Bună ziua, Am făcut nefericita alegere de a cumpăra de la Quickmobile. Mi-am luat un telefon Asus Zoom ZX551ML 128gb și în jumătate de an mi-au ... (vezi toată discuția)
Imi cer bani sa-mi repar telefonul in garantie Pana Mihai Pana Mihai Buna ziua! In urma cu o saptamana am trimis telefonul la garantie si astazi am primit urmatorul mesaj: Stimate client, Pentru produsul dumneavoastra V1Viper ... (vezi toată discuția)
Telefon in garantie, diagnosticat ca fiind nereparabil popiea69 popiea69 Am probleme cu orange, mai exact cu un telefon depus la Orange din Brasov, in data de 21-11-2015 am depus pentru reparatie contra cost un telefon HTC 820 ... (vezi toată discuția)