avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Inregistrarea divortului in Romania
Discuție deschisă în Viata in Italia

Inregistrarea divortului in Romania

Buna ziua.ma numesc mariana si sint din Republica Moldova.in 2010 m-am casatorit cu un cetatean roman in Romania,chiar daca ne-am cunoscut in italia, unde a urmat sa traim impreuna. La sfirsit de an sa nascut si a noastra fetita. Dar nu au mers teeburile prea bine... nici doi ani nu avea fata chind el ne-a parasit. Dupa aproape un an am reusit sa-l conving sa facem separarea ca sa pot primi "assegno " pentru copil, caci el se ghindea mai mult la burta lui. In urma sentintei ar fi trebuit sa dee 200€ lunar,dar nici pe aproape. Pentru ca se retrase cu traiul in Romania. Acum eu fac divortul aici in Italia. Cum as putea inregistra divortul in Romania,ca sa pot prelua numele de fata. Caci de fapt in Italia sunt cu numele de fata,iar pe certificatul fetei sint cu numele sotului.si deci in inchiere,nu reusesc sa fac pasaport fetei. Va rog frumos,sa ma indrumati corect.cum as putea sa le descurc. La cine sa apelez.
Cel mai recent răspuns: Estudio juridico (Studio Legale) , Avocat 12:05, 20 Octombrie 2017
Buna ziua,
Competent este statul unde ati avut ultimul domiciliu comun. (Romania sau Italia)
Va putem ajuta atat in Romania cat si in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorie in românia , moldoveanca și roman 234234R 234234R Sunt cetățeanca fin Republica Moldova , am o fetița cu viitorul soț care este Român Fetița este născuta in Italia și am venit cu titlu de călătorie ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Schimbarea. numelui dupa divort 27101977m 27101977m Ma gasesc in strainatate situatia mea este complicata din punct de vedere ca in urma divortului tribunalul mi-au dat numele primului sot. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)