avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbarea. Numelui dupa divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbarea. Numelui dupa divort

Ma gasesc in strainatate situatia mea este complicata din punct de vedere ca in urma divortului tribunalul mi-au dat numele primului sot. As vrea sa stiu care sunt procedurile urgente de ami recupera numele de domnisoara ? Este o urgenta pentru ca am o minora in grija mea care nu pot sai fac pasaport si eu nu pot parasi strainatatea atit timp ca eu nu am numele pentru solicitarea de pasaport. Inclus nu am CI pentru ca nu am domicilio in romania . Astept o solutie .multumes.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:56, 3 Iunie 2017
27101977m a scris:

Ma gasesc in strainatate situatia mea este complicata din punct de vedere ca in urma divortului tribunalul mi-au dat numele primului sot. As vrea sa stiu care sunt procedurile urgente de ami recupera numele de domnisoara ? Este o urgenta pentru ca am o minora in grija mea care nu pot sai fac pasaport si eu nu pot parasi strainatatea atit timp ca eu nu am numele pentru solicitarea de pasaport. Inclus nu am CI pentru ca nu am domicilio in romania . Astept o solutie .multumes.

- De ce in urma divortului tribunalul ti-a atribuit numele primului sot ? La momentul casatoriei cu cel de care ai divortat acum ce nume aveai in CI?
-Numele de domnisoara ti-l poti recupera ori pe cale cale administrativa ori sa ceri in instanta modificarea greselii. ( asta in cazul in care tribunalul a comis o greseala )
-Momentan ai un nume , cel din hotararea de divort. Poti cere sa ti se faca pasaport cu acel nume . Daca nu ai domiciliu in Romania poti cere sa ti se faca la ambasada in tara in care locuiesti acum , pasaport pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si in felul acesta nu esti obligata sa mai soliciti CI.
Acelasi lucru il poti solicita si pentru minora cand va implini 14 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
AlexandraDD, utilizator
Daca anterior casatoriei purtati numele primului sot, este corecta revenirea la numele acestuia.

Schimbarea doar pe cale administrativa.

Intre timp faceti acte de identitate provizorii pe numele actual asa cum il aveti in baza sentintei caci alta solutie nu aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea casatoriei 2020 Burebista3 Burebista3 Buna, am nevoie mare de ajutor! De 2 ani incerc sa obtin inscrierea in Romania a casatoriei facuta in Danemarca. Am divortat de primul sot sí m-am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie (fara divorț). este posibil în românia pentru soțul cetățean străin? dan_daniel dan_daniel Sotia mea este cetatean strain (non-UE), suntem casatoriti de 9 ani de zile, iar pe certificatul de casatorie, la numele de familie dupa casatorie, este trecut ... (vezi toată discuția)
Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)