27101977m a scris:
Ma gasesc in strainatate situatia mea este complicata din punct de vedere ca in urma divortului tribunalul mi-au dat numele primului sot. As vrea sa stiu care sunt procedurile urgente de ami recupera numele de domnisoara ? Este o urgenta pentru ca am o minora in grija mea care nu pot sai fac pasaport si eu nu pot parasi strainatatea atit timp ca eu nu am numele pentru solicitarea de pasaport. Inclus nu am CI pentru ca nu am domicilio in romania . Astept o solutie .multumes.
- De ce in urma divortului tribunalul ti-a atribuit numele primului sot ? La momentul casatoriei cu cel de care ai divortat acum ce nume aveai in CI?
-Numele de domnisoara ti-l poti recupera ori pe cale cale administrativa ori sa ceri in instanta modificarea greselii. ( asta in cazul in care tribunalul a comis o greseala )
-Momentan ai un nume , cel din hotararea de divort. Poti cere sa ti se faca pasaport cu acel nume . Daca nu ai domiciliu in Romania poti cere sa ti se faca la ambasada in tara in care locuiesti acum , pasaport pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si in felul acesta nu esti obligata sa mai soliciti CI.
Acelasi lucru il poti solicita si pentru minora cand va implini 14 ani.