avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei la sanatate

Buna dimineata,

In perioada 2013-2015 am avut un PFA, plateam contributia in timpul anului, in mai multe transe, eram asigurat.

In 2015 am inchis PFA si am deschis SRL, cu plata impozitului pe dividente. Nu am salariati, nu sunt salariat, sunt doar asociat unic.
In 2015 n-am avut venituri, SRL-ul fiind deschis pe 25 decembrie, in 2016 n-am avut ce scoate.
In 2016 am inceput sa incasez si in 2017 am inceput sa scot bani din banca.

Din ce am inteles, abia in 2018 mi se va elibera decizia de impunere pentru sanatate, iar dupa ce voi plati, voi fi asigurat.

Intrebarea mea este, ce fac in acest caz? Se intampla sa am nevoie urgenta de o operatie la stat, iar eu nu sunt asigurat, desi muncesc si platesc la stat, dar nu pot plati sanatatea cum plateam la PFA. Exista vreo varianta de a plati mai repede? Sau sa fac contract pe persoana fizica? Asta inseamna ca voi plati de doua ori?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cass la dividente pentru microintreprindere Mihai_Virgil Mihai_Virgil Buna ziua, Detin o microintreprindere unde anul trecut am fost salariat cu jumatate de norma si am platit contributia pentru sanatate la salariu (CASS), ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Dividende ridicate in 2016 MasterFood MasterFood Buna ziua, care este impozitul pe dividentele ridicate in 2016 pentru anul fiscal 2015 ? (vezi toată discuția)