avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna neefectuat

Buna ziua!
Desi codul muncii stipuleaza, concediul de odihna nu va face obiectul nici unei cesiuni, renuntari sau limitari si ca angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat in termen de 18 luni de la incheierea anului in care s-a nascut dreptul, angajatorul meu sustine sus si tare ca zilele de co neefectuate din anul 2015, sunt pierdute. Mentionez ca angajatorul meu nu are nici macar o planificare a efectuarii co de catre angajati si ca se confrunta cu un deficit de personal de aproximativ 25%, ceea ce determina planificarea in serviciu cu o frecventa de cele mai multe ori 12 ore de zi, 12 ore liber, 12 ore de zi, 24 ore liber,12 ore de noapte, 24 ore libere si de la capat. Intrebarea este daca angajatorul meu are dreptate in conditiile principiilor enuntate de codul muncii(fara cesiuni, fara renuntari dar mai ales fara limitari).
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: panzarumitica , utilizator 20:22, 14 Iunie 2017
Zilele de co neefectuate din anul 2015 nu sunt pierdute. Angajatorul are obligatia sa vi le acorde pana la 01.07.2017.

In caz contrar, sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta impotriva acestuia.
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare versus concediu odihna adrianacali adrianacali 1. Am acumulat foarte multe ore suplimentare care nu au putut fi recuperate in ultimele 18 luni. Exista vreo modalitate de a-mi fi platite? 2. Desi am foarte ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna. MariPatrick MariPatrick Buna,ma confrunt cu următoarea problemă. Lucrez in sistemul de sanatate cu ture de zi si noapte. La planificarea pentru concediul de odihna pe anul 2020 am ... (vezi toată discuția)
Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)