Este obligatoriu, sau posibil, radierea penalităților la întreținere, atunci când există Hotărâre Definitivă Executorie în acest sens, nefiind pusă în executare de factorii răspunzători motivând că legea nu are NORME de aplicare, prin urmare asociația de proprietari nu poate pune în executare Hotărârea, decât dacă se specifică clar în aceasta Ştergerea penalităților şi NU radierea penalităților???????
Buna ziua,
Aşi fi vrut sa fie o glumă, iar legea 175/2010 sa fie pusă în aplicare.
Tribunalul a respins acțiunea asociației de proprietari asupra mea deoarece am făcut dovada ca ma încadrez în legea 175/2010 art 2.
Asociația de proprietari nu poate pune în executare hotărârea definitivă deoarece zic că această lege nu are norme de aplicare.
Deci penalitățile la întreținere nu au fost şterse/ anulate/ radiate, nici acum după 6 ani.
Ce pot sa fac pentru a rezolva această situație ?
Vă mulțumesc anticipat.
atentie: legea 175 a avut perioada de valabilitate strict in anul 2010.
Si va spun din ce motiv: acea suma care va era radiata dumneavoatra se recupera de catre asociatie de la furnizori.
In acest moment legea respectiva nu mai are valabilitate.
Stergere = radiere = anulare
Oamenii aia or fi stiind limba romana sau sunt veniti din Patagonia?
O sentinta definitiva se executa, nu se discuta.
Discutia despre Norme la legea 175/2010 trebuia s-o fi purtat in cadrul procesului, sa convinga judecatorul de ce nu pot sterge niste penalizari, nu dupa ce s-a dat aceasta hotarare definitiva.
Adevarul este ca aceasta L175/2010 a fost data de-an boulea si cum a fost data , asa s-a si respectat.
Adica, vine un cetatean, ii demonstreaza judecatorului ce si cum, judecatorul verifica si zice ok, proprietarul are dreptate, ii radiaza penalizarile, insa mai departe, as. prop. ce face? Pai ce sa faca, merge cu un teanc de hartii la furnizor pentru a-i scadea si lui penalitatile, corect?
Pai ar fi corect daca "cercul" s-ar inchide, dar nu se inchide, deoarece CET-ul la randul sau are penalitati la furnizorul sau de gaze, carbune si alte marafeturi si atunci, pana la urma cine plateste doamna? Din acest motiv aceasta lege a fot nascuta moarta inca de la inceput. Nu are nici cap nici coada...
Faza este ca proprietarul a beneficiat de servicii si utilitati, nu a achitat la timp, asociatia trebuia sa il actioneze in instanta pentru recuperarea debitelor, nu au facuto. Treaba lor, acum, chiar nu stiu cum au sa se descurce.
La noi, CET-ul a dat-o in bara, chiar pe aceste situatii, sunt acum in faliment. Cine a pierdut? Noi toti, in schimb au venit niste unii care s-au pricopsit cu intreaga uzina, cica au venit cu management, si alte prostii... (adica n-a lup tzigan de-agata...). Investitii? Pai noi de-asta am venit? Am venit sa va aratam cat de prosti sunteti - asta este!