avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Radierea penalitaţilor la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Radierea penalitaţilor la intretinere

Este obligatoriu, sau posibil, radierea penalităților la întreținere, atunci când există Hotărâre Definitivă Executorie în acest sens, nefiind pusă în executare de factorii răspunzători motivând că legea nu are NORME de aplicare, prin urmare asociația de proprietari nu poate pune în executare Hotărârea, decât dacă se specifică clar în aceasta Ştergerea penalităților şi NU radierea penalităților???????
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 15:10, 21 Iunie 2017
Văd că legile din domeniu se aplică în funcție de interese, chiar dacă e sentință definitivă !
Dacă ar fi câștigat șefii Asociației, urgent se punea în aplicare sentința, pentru că tot de la fraierul de proprietar se umplu buzunarele.
Soluția ar fi fost să fi investit Instanța să pună în executare sentința.
Sau puteți cere o Obligație de a Face, poate reușiți executarea sentinței. Ori va trebui să mergeți la un Executor Judecătoresc. De ce ați pierdut timpul atâția ani și n-ați luat nici o măsură ?
Apropo, în cazul ăsta, nu cumva s-au prescris sumele cerute de șefii Asociației ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
ionica1980, utilizator
Apropo de speța noastră, cea cu penalizări de 20 de ori mai mari decât restanțele. Verificați cu atenție toate listele de plată anterioare, dacă nu cumva șefii Asociației dvs. v-au calculat abuziv acele penalizări, pentru a vă „buzunări”. Verificați mai ales dacă se respectă Legea 230/2007, art.49, alin.1, în care se specifică extrem de clar că e imposibil să ai penalizări mai mari decât restanțele lunare, așa cum din păcate am avut noi, în Asociația noastră.
Pentru a evita un proces, tot dvs., proprietarii, sunteți singurii în măsură să verificați legalitatea oricărei sume cerute de șefii Asociației dvs.
@ionica1980

Daca nu va pricepeti, va rog sa nu mai scrieti aberatii care sa-i deruteze pe utilizatori si sa-i bage pe drumuri infundate.

Suma penalizarii nu trebuie sa fie mai mare decat suma penalizata, nu decat restantele.
E o diferenta majora si e motivul pentru care multi oameni pornesc discutii neprincipiale si inutile cu cei care calculeaza aceste penalizari.

Mai cititi o data acest articol de lege:
Legea 230/2007:
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat
elga50 a scris:

@ionica1980
Daca nu va pricepeti, va rog sa nu mai scrieti aberatii care sa-i deruteze pe utilizatori si sa-i bage pe drumuri infundate.
Suma penalizarii nu trebuie sa fie mai mare decât suma penalizata, nu decat restantele.
E o diferenta majora si e motivul pentru care multi oameni pornesc discutii neprincipiale si inutile cu cei care calculeaza aceste penalizari.

Se vede că spuneți numai teorii, ne-bazate pe fapte concrete, amintite de mine adesea.
Îmi repetați art. 49 din Legea 230/2007, de parcă nu l-am invocat eu de zeci de ori în postările mele, care e extrem de clar ... dar, referitor la speța noastră, se vede că nu s-a aplicat deloc, ba chiar răstoarnă toate calculele din domeniul contabil și juridic !
De ce nu citiți, oare, sumele găsite de Experta Contabilă Judiciară din dosarul nostru, care sunt de un absurd imens ?
Dacă dvs. spuneți că e normal ca o penalizare să fie de 20 de ori mai mare decât o restanță, deja încep să cred altele ... Nu mai acreditați ideea că e ceva posibil să ai pentru 46 de lei restanțe, penalizări de ... 846 de lei ! Nu vă trebuiesc studii de contabilitate pentru a calcula penalizări pentru o sumă de 46 de lei, care, conform legii, e imposibil să poată fi mai mari de ... 46 de lei.
Dvs., în Asociația dvs., tot așa procedați, le calculați proprietarilor penalizări infinit mai mari decât restanțele ? În cazul ăsta, proprietarii ar trebui să vă plătească dublu, mulțumindu-vă !
Eu am venit cu proba concretă pentru a dovedi abuzul, încălcându-se acest articol 49, dar dvs. se pare că nu citiți toate postările și poate nu sunteți în temă ... dacă e așa, spuneți, și vă înțeleg, asta pentru a nu induce în eroare pe cei care intră pe-aici !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
ionica1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)
Legea175/2010 claaud33 claaud33 am avut datorii la intretinere pe care le-am achitat in totalitate pe 8 noiembrie 2011, mai beneficiez de stergerea penalitatilor sau nu? (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dana_m76 dana_m76 Buna ziua, as dori sa stiu daca se pot aplica penalitati la penalitati.Sunt la zi cu cheltuielile de intretinere,nu am mai avut restante de vreo 2 ani, in ... (vezi toată discuția)