avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitate asociatie proprietari la un condominiu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitate asociatie proprietari la un condominiu?

Locuim 8 proprietari intr-o vila cu parter si 1 etaj, fiecare avem intrari separate direct din strada, avem incalzire separata (sobe cu lemne), boxe separate etc.
Comun este acoperisul, peretii despartitori....reteua de alimentare cu apa rece.
Fiecare proprietar are apometru si nu este apometru general la intrarea in vila.
Problema este ca cei de la ApaServ ne-au trimis o adresa prin care sa ne constituim cate o asociatie de proprietari la fiecare vila, conform citez: reglemetarilor legale in vigoare. Care or fi alea?
In conditiile in care sunt marea majoritate a cladirilor cu 4 proprietari poate fi obligatorie crearea unei asociatii de proprietari la nivelul fiecarui imobil?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:39, 24 Septembrie 2009
Legea care stă la baza constituirii unei asociații este 23o/2oo7.
Buna ziua,
In functie de adresa Dvs. de domiciliu, consultati si site-urile Primariei teritoriale.
In Bucuresti, unele primarii au emis decizii ale CL care precizeaza obligativitatea existentei As Prop. si conditiile respective.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
ApaServ v-a trimis aceasta adresa pentru ca ei sa monteze un contor de bransament pentru fiecare vila. Acest lucru le usureaza lor facturarea apei pana la acest contor.
Ca se infiinteze acest contor de bransament trebuie facut un contract intre doua persoane juridice.
In vile locuiesc persoane fizice cu care ApaServ nu poate face acest contract pentru contorul de bransament.
Plus de asta ca cei 4 sau 8 proprietari din fiecare vila, dupa cum spuneti, trebuie sa gestioneze impreuna proprietatea comuna pe car e o detin fortat. Daca, de exemplu, ar trebui sa reparati acoperisul sau orice altceva care tine de proprietatea comuna trebuie s-o faceti in conformitate cu o lege. Aceasta este legea 230/2007, care printre altele reglementeaza si folosirea si gestionarea proprietatii comune.
Fiecare dintre proprietarii unui condominiu in care exista proprietate comuna trebuie sa fie aparat legal de abuzuri din partea celorlalti proprietari (vecini) sau a tertilor. Acesta este rostul aceastei legi.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
elga50, moderator
Am rasfoit Legea 230/2007 si am vazut ca art.2 prevede ca proprietarii se pot asocia (nu este obligatoriu), iar pentru infiintarea asociatiei de proprietari trebuie sa fie acordul scris a cel putin jumatate plus unu din nr. proprietarilor.
In cazul meu strict, jumatate din vecini sunt in strainatate, iar cealalta parte refuza asocierea.
Nici eu nu sunt incantata de cheltuieli in plus, cel ce se va ocupa de hartii va trebui remunerat, si nici sa suport pe cei rai platnici.
Urmeaza sa ma adresez celor de la primarie sa vad daca au vreo hotarare a Consiliului Local emisa in acest sens.
Multumesc celor care mi-au raspuns
Ce spuneti, strict in cazul exemplului Dv. este adevarat, dar eu v-am explicat rostul acestei legi. De a va pune la adapost de abuzul celorlalti sau al tertilor. In rest, poate ca aveti dreptate, poate nu....nu stau eu sa judec ca nici nu stiu prea multe, pot insa intui situatii viitoare, avand o experienta de trai "la comun".
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Obtinere personalitate juridica pentru un tronson dintr-un bloc cu 3 tronsoane care nu are incheiere judecatoreasca adrianamiut adrianamiut Un tronson din blocul cu 3 tronsoane cu utilitati independente, cu exceptia caminului de apa, doreste sa se separe de celelalte 2 din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie proprietari lucian66 lucian66 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari fiind constituiti intr-o singura asociatie de proprietari,cu un singur contract la gaze, caldura, apa - dar ... (vezi toată discuția)