Locuim 8 proprietari intr-o vila cu parter si 1 etaj, fiecare avem intrari separate direct din strada, avem incalzire separata (sobe cu lemne), boxe separate etc.
Comun este acoperisul, peretii despartitori....reteua de alimentare cu apa rece.
Fiecare proprietar are apometru si nu este apometru general la intrarea in vila.
Problema este ca cei de la ApaServ ne-au trimis o adresa prin care sa ne constituim cate o asociatie de proprietari la fiecare vila, conform citez: reglemetarilor legale in vigoare. Care or fi alea?
In conditiile in care sunt marea majoritate a cladirilor cu 4 proprietari poate fi obligatorie crearea unei asociatii de proprietari la nivelul fiecarui imobil?
legalmgm
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
In functie de adresa Dvs. de domiciliu, consultati si site-urile Primariei teritoriale.
In Bucuresti, unele primarii au emis decizii ale CL care precizeaza obligativitatea existentei As Prop. si conditiile respective.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
ApaServ v-a trimis aceasta adresa pentru ca ei sa monteze un contor de bransament pentru fiecare vila. Acest lucru le usureaza lor facturarea apei pana la acest contor.
Ca se infiinteze acest contor de bransament trebuie facut un contract intre doua persoane juridice.
In vile locuiesc persoane fizice cu care ApaServ nu poate face acest contract pentru contorul de bransament.
Plus de asta ca cei 4 sau 8 proprietari din fiecare vila, dupa cum spuneti, trebuie sa gestioneze impreuna proprietatea comuna pe car e o detin fortat. Daca, de exemplu, ar trebui sa reparati acoperisul sau orice altceva care tine de proprietatea comuna trebuie s-o faceti in conformitate cu o lege. Aceasta este legea 230/2007, care printre altele reglementeaza si folosirea si gestionarea proprietatii comune.
Fiecare dintre proprietarii unui condominiu in care exista proprietate comuna trebuie sa fie aparat legal de abuzuri din partea celorlalti proprietari (vecini) sau a tertilor. Acesta este rostul aceastei legi.
badingamariana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am rasfoit Legea 230/2007 si am vazut ca art.2 prevede ca proprietarii se pot asocia (nu este obligatoriu), iar pentru infiintarea asociatiei de proprietari trebuie sa fie acordul scris a cel putin jumatate plus unu din nr. proprietarilor.
In cazul meu strict, jumatate din vecini sunt in strainatate, iar cealalta parte refuza asocierea.
Nici eu nu sunt incantata de cheltuieli in plus, cel ce se va ocupa de hartii va trebui remunerat, si nici sa suport pe cei rai platnici.
Urmeaza sa ma adresez celor de la primarie sa vad daca au vreo hotarare a Consiliului Local emisa in acest sens.
Multumesc celor care mi-au raspuns
Ce spuneti, strict in cazul exemplului Dv. este adevarat, dar eu v-am explicat rostul acestei legi. De a va pune la adapost de abuzul celorlalti sau al tertilor. In rest, poate ca aveti dreptate, poate nu....nu stau eu sa judec ca nici nu stiu prea multe, pot insa intui situatii viitoare, avand o experienta de trai "la comun".