avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitate asociatie proprietari la un condominiu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitate asociatie proprietari la un condominiu?

Locuim 8 proprietari intr-o vila cu parter si 1 etaj, fiecare avem intrari separate direct din strada, avem incalzire separata (sobe cu lemne), boxe separate etc.
Comun este acoperisul, peretii despartitori....reteua de alimentare cu apa rece.
Fiecare proprietar are apometru si nu este apometru general la intrarea in vila.
Problema este ca cei de la ApaServ ne-au trimis o adresa prin care sa ne constituim cate o asociatie de proprietari la fiecare vila, conform citez: reglemetarilor legale in vigoare. Care or fi alea?
In conditiile in care sunt marea majoritate a cladirilor cu 4 proprietari poate fi obligatorie crearea unei asociatii de proprietari la nivelul fiecarui imobil?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:39, 24 Septembrie 2009
Doamnă dumneavoastră ați spus că nu se poate face factură pe persoană
fizică.Stiu că nu se poate face o asociație cu doi proprietari.
Dar mai știu că in București mai sunt multe imobile fără bransamente,chiar
blocuri pentru care s-au făcut multe demersuri la ApaNova.
Nu știu precis ce si cum au făcut (să nu vă oblig să-mi răspundeți.)
Am asistat la sedințe Primărie sector -Apa Nova-Administrații de bloc.
Ideea este ca nu exista contor la bransament ci doar apometre la fiecare apartament si furnizorul de apa nu mai vrea asa (e normal sa nu plateasca el pierderea din instalatia interioara). Daca nu vreti sa faceti asociatie poate sa semneze unul dintre proprietari contractul si sa adune banii de la ceilalti - asta doar daca vecinii se inteleg intre ei, altfel asa ceva devine riscant pentru cel ce semneaza.
Relatia cu furnizorii desfasurat in baza HG 400 care a stat la baza functionarii asociatiilor de proprietari pana la aparitia legii 230/2007 si a normelor in 2008. Poate la cestea se refera adresa primita de la furnizor si este normal sa se incheie noi contracte. Referitor la asociatie sunt multe argumente in favoarea constituirii ei dar ma limitez doar la prevederile legii 230/2007 chiar din primele articole :
Art. 1. - Prezenta lege reglementează aspectele juridice, economice şi tehnice cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum şi modul de administrare şi de exploatare a clădirilor de locuinţe aflate în proprietatea a cel puţin 3 persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv în cazul celor care au în structura lor şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.
Art. 2. - În condiţiile art. 1, datorită stării de indiviziune forţată, proprietarii au obligaţia să ia măsuri cu privire la drepturile şi obligaţiile comune ce le revin tuturor asupra proprietăţii comune. În acest scop, proprietarii se pot asocia în asociaţii de proprietari cu personalitate juridică.

Deci minim 3 iar dv suntei 8 asa ca aveti obligatia de la art 2. Iar pentru d-na cu vila de 2 proprietari iar este firesc sa aiba contracte separat pentru ca 2 este mai mic decat 3 de la care in sus ar fi obligatorie administrarea proprietatii comune conform legii, art 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Obtinere personalitate juridica pentru un tronson dintr-un bloc cu 3 tronsoane care nu are incheiere judecatoreasca adrianamiut adrianamiut Un tronson din blocul cu 3 tronsoane cu utilitati independente, cu exceptia caminului de apa, doreste sa se separe de celelalte 2 din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie proprietari lucian66 lucian66 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari fiind constituiti intr-o singura asociatie de proprietari,cu un singur contract la gaze, caldura, apa - dar ... (vezi toată discuția)