avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... divizare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

divizare asociatie proprietari

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari fiind constituiti intr-o singura asociatie de proprietari,cu un singur contract la gaze, caldura, apa - dar acum dorim divizarea asociatiei.

Intrebarea mea este care sunt pasii de urmat in cazul in care:
- cele 2 scari au numere diferite (nu e scare A si B)
- exista 2 CF-uri diferite
- bransament apa rece separat
- contor gaze separat
- bransament apa calda si caldura - comun

Bransamentul pentru apa calda si caldura (inclusiv ceasul) se face pe cheltuiala noastra sau a societatii furnizoare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian66 , utilizator 08:59, 4 Martie 2010
Bransamentul separat se face pe cheltuiala Dv.
Daca sunteti o singura asociatie nu puteti avea doua CIF-uri, acesta fiind un cod unic al persoanei juridice si obtinerea unui CIF nou pentru asociatia desprinsa din asociatia-mama este punctul final al demersului de infiintare a unei noi asociatii de proprietari.

Daca totusi aveti doua CIF-uri inseamna ca sunteti deja doua asociatii diferite, infiintate cu multi ani in urma si ati avut, probabil, un aranjament intre cele doua asociatii de a ramane pe un contract comun, adica s-a acceptat status-quo-ul din momentul separarii.
In cazul acesta trebuie sa va faceti bransament separat la caldura si apa calda, asa cum am spus mai sus, pe cheltuiala Dv. si de asemnea, foarte important, sa va faceti contracte separate cu furnizorii pe baza tocmai a celor doua CIF-uri.
.............................
A nu se confunda CIF-ul cu codul de identificare din facturi a contorului pe care se citeste consumul si deci se si factureaza separat !!!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
I-mi cer scuze, probabil ca nu m-am exprimat eu corect, avem carti funciare separate (referire CF), numere separate (strada x, nr. 1/1 si nr 1/2) si un singur CIF,
Va doresc o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separarea asociatie de proprietari in alte 3 asociatii giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Va scriu in disperare de acuza. In anul 2014 am devenit presedintele unei asociatii de proprietari formata din 3 scari. Asociatia intregistra ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari iudith iudith Sunt reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari, bloc ce are mai multe scari, iar una dintre ele doreste sa se separe de asoctia mama si sa devina ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie proprietari rentz rentz Buna ziua, Va expun mai jos un istoric al problemelor Asociatiei de Proprietari bloc X scara 1 : 1. Blocul X are 8 scari si 7 etaje si a fost construit ... (vezi toată discuția)