avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort fara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort fara partaj

Buna ziua,

Am o intrebare cu privire la o proprietate a parintilor mei. In urma cu aproximativ 20 de ani parintii mei au divortat. In urma divortului bunurile detinute in comun, respectiv un apartament, nu au trecut prin procesul de partaj. Tatal meu a parasit locuinta, mutandu-se la un alt domiciliu, iar eu impreuna cu mama mea am continuat sa locuim in imobilul pe care parintii mei il detineau. Asadar, la momentul de fata, proprietatea este detinuta 50% de mama mea, 50% de tatal meu.

De la momentul divortului, nici eu nici mama mea nu am tinut legatura cu tatal meu, iar la momentul de fata nu am nicio cale prin care sa il pot contacta in vederea cedarii proprietatii asupra imobilului.

Imi puteti spune cum se poate proceda in aceasta situatie, astfel incat sa pot trece cei 50% din proprietate fie pe numele mamei mele astfel incat ea sa fie unic proprietar, fie pe numele meu astfel incat proprietatea sa fie detinuta in continuare 50% de mama mea si diferenta de 50% de mine?

Multumesc,
Ana
~ Conținut șters la cerere ~
Exista varianta partajului pe care judiciara. Mama dvs sa-l acționeze în instanta pe tatăl dvs pt realizarea partajului, solicitând atribuirea imobilului în natură cu obligația de a plăti sulta tatălui dvs. Se pot face demersuri pt a afla ultimul domiciliu al tatălui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa - partaj- părăsire domiciliu Unir Unir Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un divorț și as dori un raspuns și un îndemn din partea dvs. Părinții mei s-au căsătorit prin anul ... (vezi toată discuția)