avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț în lipsa - partaj- părăsire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în lipsa - partaj- părăsire domiciliu

Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la un divorț și as dori un raspuns și un îndemn din partea dvs.
Părinții mei s-au căsătorit prin anul 1988,împreună au cumparat o locuinta,în acte.
Practic tatăl meu a fost singurul care a muncit și a susținut casa.
În anul 2003 mama a plecat din tara, în anul 2004 a revenit pentru o saptamana si a plecat din nou.
Din 2004 ea nu a mai venit în România, până în prezent(2018).
Ținând cont de împrejurări, tatăl meu a divorțat în lipsa în 2007, văzând că ea nu mai revine acasa si lucrurile intre ei nu mai erau aceleasi,ba chiar ea nu mai dorea să vorbească cu el.

Așadar, tatăl meu a raman cu noi,copiii,ea a părăsit domiciliul începând cu 2004,iar în 2007 a fost hotarat divorțul în lipsa.

As dori sa va intreb referitor la acel imobil, ținând cont că sunt amândoi pe contract, practic amândoi au drepturi asupra imobilului?
Dacă ea nu mai revine în tara si este divortata de 11 ani, ea poate veni în orice moment să își ceară dreptul asupra imobilului?

Ce se poate face in aceasta situație pentru a putea avea tatăl meu titulatura unică fata de imobil?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Unir, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:14, 17 Iunie 2018
Tatal dvs tb sa contacteze un av pt a vedea ce optiuni are.In principiu poate sa solicite iesirea din indiviziune ,atribuirea bunului respectiv cu plata unei sulte(despagubiri)pt cota parte apartinand mamei.Poate incerca sa dovedeasca ca a avut o contributie mai mare sau exclusiva la dobandirea bunurilor ce fac obiectul partajului.etc.
Dreptul de proprietate asupra apartamentului nu are legatura cu parasirea domiciliului, cu divortul sau cu copii.

Atata timp cat bunul este dobandit in timpul casatoriei el este bun comun al sotilor. In functie de situatia concreta si de probe se poate discuta o contributie majoritara la dobandirea bunului a tatalui dvs.

Mama poate ceda cota sa parte pt copii sau tatal introduce actiune de partaj in urma careia va plati sulta (partea in bani pt cota sa) mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj costyiosif costyiosif sunt casatorit de 30 ani iar in urma cu o luna sotia a parasit domiciliul fara sa stiu unde a plecat. Domiciliul unde locuim a fost dobandit in urma demolarii ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)
Parasire de domociliu? maria.monica38 maria.monica38 buna ziua din nou... parintii mei sunt casatoriti de 32 de ani din care au stat impreuna doar primii13 ani dupa care tata a plecat in ungaria definitiv,are ... (vezi toată discuția)