avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere fara permis

Buna ziua! Am rugamintea de a mă sfătui în a găsi soluții pertinente pentru problema mea. Mi s-a ridicat permisul pentru 90 de zile pentru depășire linie continuă și depășirea vitezei cu 16km peste limita legală de 50km/h. Am fost la sectia de poliție, mi s-a intocmit proces verbal. Am plecat în ideea să îmi iau mașina să o pot parca în fața blocului ( nu am solicitat dovadă, neștiind că se emite o astfel de dovadă). In drum spre casa am fost din nou oprit de poliția rutieră de această dată. Ei la rândul lor, mi-au intocmit dosar penal. Ce aș putea face în această situație? Vă rog să mă ajutați!
Cel mai recent răspuns: caaty_erika , utilizator 18:26, 15 Iunie 2017
Sa va aparati in urmarirea penala ca sa incercati sa scapati de condamnare penala.
E bine sa aveti si probe in aparare.
Se poate afirma ca am condus fara permis, daca nici cu o ora in urma mi l-au ridicat pt depășirea vitezei?
In cazul in care se suspenda carnetul de conducere politia trebuie,sa va emita dovada cu sau fără drept,de conducere.
Fără acea dovada nici nu puteti ridica permisul dupa expirarea perioadei de suspendare.
Politia nu va eliberat acea dovada sau ai omis sa o ridicati?
Ce ati declarat dvs când ati fost oprita a doua oara de politie? Ca aveti carnetul suspendat?
Care a fost motivul opririi in cel de al doilea caz?
Sincer am omis de dovada, dar nici ei nu au facut vreo referire la dovadă. A doua oprire a fost de verificare de rutina acte, permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 de zile chiose10 chiose10 sambata seara in apropiere de buzau am fost urmarit de un echipaj de politie...fara semnale acustice si luminuase....pur si simpplu asteptau sa fac cv...era in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 120zile zaneht zaneht am fost surprins de aparatul radar cu peste 50km/h depasind pe linie continua simpla pt care am fost amendat cu 9puncte de penalizare cu amenda aferenta de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar carmen-ioana carmen-ioana buna as avea si eu o intrebare...am luat o amenda de radar pt depasirea vitezei legale 110 km/h pe centura orasului cu limita 50km/h #-o si evident ... (vezi toată discuția)