avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu militar/ vechime in munca/ gradatia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu militar/ vechime in munca/ gradatia

Buna ziua

va rog am urmatoarea intrebare:
pentru un angajat intr-o institutie publica perioada cat a fost incorporat( stagiu militar) si anume 26.09.1985 - 27.01.1987 se ia in calcul la sporul de vechime?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: alecramm , utilizator 08:09, 16 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...

Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada respectiva constituie vechime in munca.
dar se ia in calculul sporului de vechime in munca? persoana acum se angajeaza in institutia noastra si nu stiu cum acord procentul la gradatie cu / fara stagiu militar
multumesc
In opinia mea, se ia in calcul intrucat la acea vreme perioada in cauza era considerata ca fiind "vechime in munca".
multumesc pentru consiliere
CU RESPECT
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
alecramm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime BOSKY BOSKY Perioada 1997-1998 stagiu militar constituie vechime in munca pt incadrarea in gradatie? (vezi toată discuția)
Vechime in munca petrutdatcu petrutdatcu -in perioada 19.10.1978.-15.03.1980. am satisfacut stagiul militar obligatoriu. Daca nu am fost angajat anterior, se mai ia in calcul aceasta perioada la ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar Danbig Danbig Am satisfăcut stagiul militar în 1983-1985, mai exact 19 luni si 21 de zile. Se consideră vechime in munca ? Și dacă da, se ia în considerare și la ... (vezi toată discuția)