avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil!

Buna ziua! Situatia mea e cam asa : m.am angajat cu carte de munca de la data de 1 decembrie 2016! La sfarsitul lunii aprilie am aflat ca sunt insarcinata! Data probabila a nasterii ar fi 28 decembrie 2017! Intrebarea mea este? Ma incadrez pentru a lua indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 15 Iunie 2017
Buna ziua,

Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Da, va incadrati in conditiile mentionate de lege pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Cele 12 luni eligibile pentru CCC sunt constituite din perioada ianuarie 2017 - decembrie 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Rocsanaa Rocsanaa Buna ziua. Lucrez in invatamant si pentru anul scolar 2016-2017 urmeaza sa-mi iau concediu fara plata, deoarece ma voi muta in alt oras si nu stiu daca imi voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc focavasile focavasile buna seara. eu urmeaza sa intru in ccc. care e diferenta intre a opta pentru un an sau pentru doi. daca optez pentru un an voi primi bani mai multi ? (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 rodica2012 rodica2012 Buna ziua, Am o intreprindere individuala, pana acum cu pierdere si am si calitate de salariat la un srl, neintrerupt din 2010. Urmeaza sa nasc in luna ... (vezi toată discuția)