avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

ce facilitati are un angajaror care angajaza studenti sau elevi in practica.Cu cate ore poate fi angajati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 16 Iunie 2017
Buna seara,
Daca sunt minori (15-17 ani) se pot angaja cu 6 ore/zi, iar daca au peste 18 ani cu 8 ore/zi.
Se incheie un contract cadru de practica intre unitatea de invatamant si organizatorul de practica conf Lg 258/2007 si Ordin MECTS 3539/2012.
Conf art 23 din Lg 258/2007 "Organizatorii de practică, unităţi şi instituţii de învăţământ, beneficiază de o subvenţie financiară suplimentară, echivalentă cu 5% din alocaţia anuală pentru fiecare elev sau student. Sumele sunt utilizate exclusiv pentru organizarea şi desfăşurarea practicii"
Conf HG 726/2007 privind normele de aplic ale Legii 72/2007 daca sunt angajati elevi si studenti pe perioada vacantelor, angajatorii beneficiaza de un stimulent financiar egal cu 50% din ISR.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
Florin Cioca, Consilier juridic
Angajatorul care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioadă vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei conform Legii nr. 76/2002.

Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Perioadă maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.Diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.
[ link extern ] /

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani idroidsq idroidsq Buna ziua, Am o sala de jocuri playstation 4 / PC as vrea sa angajez pe timp de vara elevi si as vrea sa stiu care sunt beneficiile. Unii spun ca nu se ... (vezi toată discuția)
Angajare studenti vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot fi angajati studentii si de ce facilitati beneficiaza angajatorii in aceste cazuri? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare studenti AcumoriNiciodata AcumoriNiciodata As fi interesata sa stiu ce facilitati acorda statul unei firme (imm) care angajeaza studenti. Am cautat pe internet dar informatiile sunt din ani trecuti. As ... (vezi toată discuția)