avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati o lamurire la situatia urmatoare:
Sunt in CCC de 2 ani pentru copiii mei gemeni care au acum 1 an si 4 luni si urmeaza sa nasc din nou un copil luna viitoare.
Cum mi se va acorda indemnizatia in acest caz? Pot continua sa iau indemnizatia pentru gemeni si sa depun actele pentru copilul nou nascut mai tarziu? Intreb pentru ca este mai convenabil sa nu intrerup indemnizatia pentru gemeni deoarece pentru al doilea copil iau un supliment de aprox 600 lei.

Voi mai avea dreptul la concediu maternal pentru copilul nou nascut?

Cum mi se va calcula noua indemnizatie? 85% din indemnizatia anterioara sau ramane aceeasi suma ca indemnizatia anterioara?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 16 Iunie 2017
Deoarece cel de-al treilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma egala cu 85% din salatiul minim brut pe economie (1233 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestrea copilului florinaalina florinaalina buna!sunt in concediu pentru cresterea copilului si sunt insarcinata a 2 oara o sa nasc mai repede cu aproape 2 luni...prima indemnizatie imi expira in martie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil danyfear danyfear buna ziua problema mea este urmatoarea, desi am cautat pe internet raspuns, nu am gasit daca primesc indemnizație pentru primul copil, dar cand acesta ... (vezi toată discuția)
Ccc, insarcinata din nou Nicoleta predescu Nicoleta predescu Bun ziua...eu sunt in ccc ... copilul face in 15 dec. 2 ani si sunt insarcinata ..dar am ca termen inceputul lui noiembrie.cum procedez pt continuarea ccc (vezi toată discuția)