avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Pe data de 26.08.2009 ora 21.30 m am hotarat sa traversez strada Stefan cel Mare spre capatul sguarului de tramvai, soseaua era libera. Pe linia de tramvai venea spre capatul sguarului o masina care a vrut sa intoarca, gresind drumul, dupa sguar, unde am fost lovit. Dupa cele 21 zile de spitalizare am inca 30 zile de imobilizare+ perioada de recuperare. Cu soferul nu am ajuns la nici o intelegere. se bazeaza pe asigurarea RCA. Actele doveditoare au fost duse la Udriste( iesirea din spital, IML, CM). Mentionez ca atat soferul cat si autoturismul nu au suferit pagube materiale si banesti.Chiar daca vina este 50% la ambii doresc sa stiu daca cheltuielile le pot obtine, si cum? Specific ca soferul circula cu dovada si merge si la servici, pe cand eu sufar si stau imobilizat la pat. In urma unui proces pot iesi eu care sunt accidentat, vinovat? Si care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmez?De la politia Udristea mi s-a spus ca trebuie un expert de la politie pentru expertizarea cazului contra sumei de 5mil. Pentru ce trebuie un expert atata timp cat politia a facut masuratori la locul accidentului in accea seara, acestea fiind la dosar?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:13, 24 Septembrie 2009
Politia in acel moment a facut doar o cercetare locala, insa expertiza poate dovedi cu ce viteza a circulat soferul, felul in care v-a lovit si, in multe cazuri, are o mare valoare asupra vinovatiei participantilor la trafic.
In seara accidentului s-a facut expertiza de organul de politie fara ca eu sa fiu de fata fiind internat de urgenta si a participat doar soferul masinii, iar acum la cerea organelor de politie se va face o expertiza unde nu voi fi prezent fiind imobilizat la pat. Este corecta aceasta procedura unde eu sa nu particip deloc? Expertiza o platesc numai eu? De ce?
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Marian09, utilizator
Initial expertiza se plateste de cel ce a solicitat-o.
Problema participarii la efectuarea expertizei este un drept al dvs. Trebuie sa participati la desemnarea expertului. Cu aceasta ocazie puteti sa recuzati expertul (daca aveti motive intemeiate), sa nu fiti de acord cu unele obiective ale expertizei sau sa formulati unele suplimentare. Aveti dreptul sa va angajati, pe cheltuiala dvs, un expert consilier care sa participe alaturi de cel desemnat de politie la efectuarea expertizei.
De asemenea trebuie sa fiti prezent la locul faptei la data stabilita pentru a da lamuririle necesare.
Va recomand sa va adresati in scris politiei aratand situatia in care va aflati si sa solicitati amanarea efectuarii expertizei pana cand starea de sanatate va va permite deplasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Contestatie expertiza tehnica auto StefanescuIonut StefanescuIonut Buna ziua! Am avut un accident cu o caruta, insa nu a decedat nimeni , ci doar o persoana din masina mea a avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident rutier al carui victima am fost vic.marius vic.marius buna seara, descriere accident: ma aflam la volanu unui opel corsa pe raza localitatii Corbeanca si ma deplasam pe soseaua principala din aceasta localitate ... (vezi toată discuția)