avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea buletin romanesc de catre cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea buletin romanesc de catre cetatean moldovean

Buna ziua.
Fratele meu este casatorit de 5 ani cu o fata din Republica Moldova.Au venit in urma cu 5 ani ,s au casatorit si au plecat la munca in Italia .Asadar au certificat de casatorie dar ea nu si a facut buletin romanesc.
Problema este urmatoare. Fata vrea sa si faca buletin romanesc .O sa vina in luna august cand se implinesc cinci ani de la casatorie in vederea inceperii demersurilor ptr obtinerea cartii de identitate romaneasca .
Am inteles ca trebuie sa fie luata in spatiu in Romania,din ce am mai citit pe aici este f neclar daca trebuie sa mearga la Oficiul ptr Emigrari,daca trebuie sa obtina cazier din Republica Moldova ,etc .
Fata nu se mai poate intoarce in Republica Moldova ptr ca fiind plecat de cinci ani,cred ca ar avea probleme .....daca si ar dori sa mai iese.Asadar ..riscul este f mare.
Va multmesc .....
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
lia19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:42, 16 Iunie 2017
Cartea de identitate se acorda doar cetatenilor romani.
[ link extern ]
Daca nu au stat in Romania cel putin 6 luni intr-un an nu va primi cetatenia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie adelina111 adelina111 buna ziua. eu sunt cetatean roman si sunt casatorit cu cetateanca din rep. moldova . Mi-am facut deja certificatul de casatorie romanesc ,da curind am dat si ... (vezi toată discuția)
Actul de casatorie dany20 dany20 Buna ziua Sper ca ma puteti ajuta la intrebarile mele.Sunt Roman si vreu sa ma casatoresc cu o fata din Repblica Moldova si casatoria va fi in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia Stavric Stavric Buna ziua! Help.. Ajutatine va rog frumos... sun la ambasada romaniei din milano de vrio luna si nu imi mai raspunde nimeni niciodata... Suntem doi cetateni ... (vezi toată discuția)