avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract comodat fals
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract comodat fals

M-a rugat un prieten să-i fac un contract de comodat unei persoane de naționalitate turcă, care are afaceri prin țară, pt a demonstra autorităților că are un domiciliu stabil. Ce risc eu în acest caz, pt că el o să locuiască în altă parte, doar pe hârtie stă la mine?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:41, 18 Iunie 2017
Buna seara,
Puteti denunta unilateral acel act si nu aveti probleme.
@aurelia1, riscati destule. Consecinte nebanuite, multiple si posibil major problematice.
Sfatul este sa NU intocmiti un astfel de contract. Turcul sa isi faca contract acolo unde sta de fapt.
Scuze, trebuia să scriu FALS! Eu am refuzat propunerea, dar voiam să știu mai CONCRET ce risc!
Buna seara,
Daca NU ATI SEMNAT nimic atunci dumneavoastra nu patiti nimic.
Daca s-a facut un fals privind semnatura dumneavoastra atunci acela va raspunde penal si/sau civil!
@aurelia1, riscul este asupra unor evenimente viitoare si nesigure ca manifestare, deci nu avem cum sa epiuzam in concret ce anume vi s-ar putea intampla. Poate fi orice, incepand cu faptul ca intra turcul intr-o zi la dvs sa bea o cafea si apoi nu il mai scoateti nici cu politia ca turcul pune actul pe masa ca sta acolo, pe buna dreptate legal, si mergand pana la a va trezi intr-o dimineata cu mascatii la usa pentru ca il cauta pe turc pentru cine stie ce ori ca sunteti audiata intr-o cauza penala pentru nu stiu ce trafic facut de turc, iar dvs l-ati ajutat cu aceasta forma de ilegalitate, si asa mai departe. Una peste alta, turcul trebuie sa aiba acte acolo unde sta, unde locuieste si nu acte false. Concluzia este, NU intocmiti un astfel de act. Punct.

Alte discuții în legătură

Semnare act aditional la contract individual de munca marlenlaura marlenlaura Buna seara!ma confrunt cu urmatoarea problema:la CIM s-a facut un act aditional pentru diminuarea orelor de munca de la 8 la 4 si a salariului de la 544 net la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu un credit bancar aurel_vl aurel_vl Buna seara ! Voi incerca sa detaliez cat mai scurt si concis cazul meu, si sper ca voi obtine raspunsuri care de f multe ori ne sunt de mare ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare masina andreicristi andreicristi Buna ziua, daca vand o masina si cumparatorul mi-a facut contract de vanzare cumparare la un birou de acte, e scris numele lui cnp , adresa etc, si al meu , ... (vezi toată discuția)