Am citit multe postari din urma, legate de acest subiect si totusi nu sunt lamurit. Spre exemplu, am sesizat intr-un raspuns mai amplu, recent, urmatoarea afirmatie: "Pot deveni membrii proprietari numai titularii dreptului de proprietate.
Nu pot deveni membrii proprietari,sotul,sotia,alte rude ale proprietarului de drept".
Si noi am spus la fel in asociatia noastra, dar am fost contrazisi, pe motiv ca sotul ar avea automat aceleasi drepturi, chiar daca nu este titular in actul de proprietate. Avem un caz in care titulara dreptului de proprietate a unui apartament, pur si simplu nu a facut cerere sa devina membru al asociatiei. Sotul in schimb a facut recent cerere de membru, in numele lui propriu, desi asa cum spuneam, nu este titularul din actul de proprietate. De asemenea doreste si sa candideze ca membru al Comitetului. Sunt voci din randul celorlalti membri, care spun ca nu poate deveni membru -asa cum spuneti si dvs.- implicit ca nu poate detine functie de conducere si de aceea as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum e just: sa fie sau sa nu fie acceptat ca membru ? Si in ce temei legal. Va multumesc mult.
Mai avem alte doua situatii, usor diferite, dar la fel de controversate si anume: 1. sotia este titulara a dreptului de proprietate si veche membra a asociatiei. Recent, sotul (netitular) a depus si el cerere de membru al asociatiei. 2. Apartament cumparat recent, in care cumparatorii sunt trei: parintii cu 50% si fiica restul de 50%. Toti trei au facut cerere de a fi admisi ca membri ai asociatiei !
Intrebarea este pe ce baza formuleaza asociatia raspunsul de admitere/respingere, ca membri. Iar daca-i admite pe toti, ce consecinte are aceasta asupra cvorumului, votului, etc.
Va multumesc mult nu doar pentru raspunsurile ce le veti da acum si aici, ci pentru efortul dvs. de a modera acest forum, pe care am incercat sa-l citesc de la inceputuri: sunt 1000 de pagini a cate 20 de subiecte.... !=D>
Va multumesc mult pentru mesajele care ma ajuta si pe mine si probabil si pe altii, sa limpezim aceste situatii. Vom infiinta acel tabel anexa, probabil unul si acelasi document cu actul aditional la Acordul de Asociere. Asa cum am spus la inceput, la asociatia noastra nu exista niciun act aditional, ci doar (stra-)vechiul tabel de acum 20 de ani. Desi multi au decedat, altii au plecat din bloc, tabelul este neatins, adica in forma lui initiala, de la infiintarea asociatiei.
Concret, pe acest nou tabel-anexa, trecem probabil noul membru-proprietar, (radiindu-se "automat" cel vechi de la apartamentul respectiv) in baza cererii scrise a acestuia si a copiei de pe actul de dobandire. Presupun ca acest tabel-anexa nu trebuie autentificat la fiecare schimbare de acest gen si nici votat in AG ca si cand s-ar schimba vreo clauza din cuprinsul acordului de asociere. Cel putin asa ar capata (alt) sens acea precizare din lege: "fara alte formalitati".
Cine este in drept sa verifice actele, sa admita si sa dispuna aceasta dubla inregistrare, de radiere a unui membru vechi din tabelul initial (de exemplu persoana care a vandut) respectiv de inscriere a succesorului acestuia (a cumparatorului) pe tabelul-anexa ? Presedintele ? Administratorul ? Comitetul ?
Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: pot deveni proprietar membru al asociatiei de proprietari daca inca nu am achitat integral creditul ipotecar prin care am dobandit locuinta in cauza?