avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara.Am trait in concubinaj cu tatal copiilor aproape 6 ani.Avem un baiat de 3 ani si 9 luni si o fetita de un an.As dori sa il dau in judecata pt stabilirea pensiei alimentare el refuzand de bunavoie sa imi dea ceva pt copii,dar are pretentii sa ii ia in august in vacanta la el in Italia.El munceste fara contract de munca.As dori sa stiu ce anume as putea face,momentan nu imi permit un avocat si imi e frica ca ma ameninta ca ia copii si daca nu sunt eu de acord.El are probleme cu bautura si e violent verbal.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:48, 17 Iunie 2017
Buna seara,
1. Cu privire la pensia de intretinere a minorilor: va sfatuiesc sa va adresati instantei si s-o solicitati in temeiul art. 529 C.civ.
2. Cata vreme nu va dati acordul notarial nu poate lua copilul decat prin sentinta judecatoreasca.
3. Va sfatuiesc sa solicitati in instanta, o data cu solicitarea pensiei de intretinere, si stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
Formulați o acțiune simplă prin care să solicitați obligarea la plata pensiei.
am fost la judecatorie dar mi sa spus ca trebuie sa fac o cerere de dare in judecata si nu stiu unde gasesc modelul de care am nevoie,acolo mi sa spus sa merg la un avocat si doar atat.si nu stiu nici ce acte am nevoie sa atasez la dosar
Bună ziua. Solicitați întâi ca domiciliul minorilor sa se stabilească la dvs , apoi solicitați și obligarea tatălui copiilor la plata pensiei de întreținere. Dar dacă nu lucrează legal, nu veți putea dovedi ce venituri obține și at pensia alimentara se va stabili raportandu-se la salariul.minim pe economie. Ca sa ia copiii în vacanta în Italia are nevoie de acceptul dvs în scris. E destul de riscant totuși.. având în vedere vârstă minorilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortati, custodie comuna a copiilor(minori), domiciliul la tata, vreau schimb domiciliului si plata egala a chelt legate de copii Hapciu1 Hapciu1 Suntem divortati de 5 ani, copiii au avut stabilit domiciliul la tata, deoarece in mom divortului eu lucram in strainatate, si eu am fost obligata sa ii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara aleale.123c aleale.123c Buna ziua.Eu am varsta de 15 ani iar în urma cu 10 ani parintii mei s au despartit.Eu sunt încredintata tatalui iar mama trebuie sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)