avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortati, custodie comuna a copiilor(minori), ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortati, custodie comuna a copiilor(minori), domiciliul la tata, vreau schimb domiciliului si plata egala a chelt legate de copii

Suntem divortati de 5 ani, copiii au avut stabilit domiciliul la tata, deoarece in mom divortului eu lucram in strainatate, si eu am fost obligata sa ii platesc tatlui pensie alimentara. In realitate eu am platit tot ce a tinut de copii(haine, scoala, tabere, etc). Acum am revenit in tara, nu am inca job, insa fiul cel mare(14 ani-cu buletinul pe apart meu) s a mutat la mine de cand am venit acasa , si vrea sa aiba domiciliul la mine. Cel mic sta o sapt la mine si una la tatal lui. Eu vreau sa cer domiciliul ambilor copii sa se stabileasca la mine. Intrebarea: ce trebuie sa cer ca tatal lor sa contribuie in mod egal cu mine la toate chelt legate de copii(meditatii, chelt legate de scoala, haine, etc)?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:38, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Nu există autoritate de lucru judecat cu privire la copii (mai ales că au intervenit schimbări cu privire la domiciliul dvs), prin urmare vă sfătuiesc să luați cu celeritate legătura cu un avocat (eventual de pe site) pentru a solicita exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorilor la domiciliul dvs, un program de vizită pt tată și, bineînțeles, pensie de întreținere!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei sa se stabileasca domiciliul minorilor la dumneavoastra si sa solicitati o contributie a tatalui conform prevederilor art. 529 C.civ. adica 1/3 din venitul net al acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate să obțineți o contribuție egală cu a dvs pentru întreținerea copiilor.

Veți obține prin hotărâre judecătorească maxim 33% din venitul lunar NET al celuilalt părinte.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori la notar vioricamunteanu vioricamunteanu Buna ziua, va rog din suflet sa ma lamuriti cat mai repede. La 1 iulie am divortat la notar si am hotarat urmatoarele: - -autoritatea parinteasca a minorilor ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor, plata pensie alimentara copii emanuel mera emanuel mera Urmeaza sa divortez cu acordul partilor la judecatorie, iar copiii ne-am inteles sa ramana sa locuiasca cu sotia, autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-pensie de intretinere AAA+ AAA+ Buna ziua, pe 25 sept 2012 urmeaza sa avem prima infatisare pentru \"divort cu copii\" . Avem un singur copil de 14 ani impliniti. In urma discutiilor comune ... (vezi toată discuția)