Am fost rugat alaltăieri sa-mi caut alt loc de munca de catre angajatorul meu.Așa numai dîn senin,aparent fără motiv.M-a înștiințat ca este mulțumit de munca mea etc....dar nu-i place "situația mea familiala ".Deja ieri a venit "inlocuitoarea "mea,pe mine m-a pus în concediu de odihna fără sa-l fii vrut.
Doresc sa aflu ce drepturi am? Eu mi -am îndeplinit obligațiile la locul de munca si nu i-am dat motive sa-mi facă ăsta.
Concedierea verbala este nelegală, atat timp cat nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
Daca va concediaza dvs aveti dreptul sa contestati decizia de concediere la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei respective.
Nu am primit nici o decizie în scris.Mi -a fost comunicat verbal sa-mi caut alt loc de munca.Urmând sa-mi prezint eu demisia neavand motiv sa mă concedieze...Trebuie sa mă prezint la Inspectoratul Muncii pt a depune o plângere ?
Lămurire,
Angajatul x
Am lucrat la o firma ca recepționer in ture de 24 cu 48.la 1 sept.îmi expira contractul pe perioada determinata si administratorul m a anunțat la 31.08. ... (vezi toată discuția)