avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare carnet sofer
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare carnet sofer

Buna ziua si va mulțumesc anticipat!
La sfârșitul lunii iunie probabil mi se va suspenda carnetul 1 luna de zile iar eu sunt dintr-o tara din UE si abia mi-am găsit un loc de munca. In situația aceasta nu voi putea sa ma întorc in tara pentru a preda permisul de șofer. Ce pot sa fac ? Pot preda carnetul la ambasada ? Il pot trimite prin posta ? Cum voi putea să-l recuperez ?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 00:37, 18 Iunie 2017
Ce vreti sa spuneti prin "probabil mi se va suspenda carnetul"? Nu sunteti convins ca va fi suspendat?

Pentru ce fapta v-a fost sau va fi suspendat permisul?

De ce nu a fost retinut la momentul aplicarii sanctiunii?


Aveti dosar penal? Ati formulat contestatie impotriva unui proces-verbal?
OUG 195/2002 Art. 103 alin.(6) In cazurile prevazute la alin. (1) , contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau isi are resedinta in sensul art. 231 alin. (2) ori, dupa caz, locuieste, in situatia persoanelor aflate la studii in Romania, in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (6) , in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, prevazuta la alin. (1) lit. a) si b) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare 90 de zile Sabin claudiu Sabin claudiu Buna ziua...am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile...pt depasirea vitezei in localitate...am stat 90 de zile plus dovada...nu am dat nici un ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis VONPAUL006 VONPAUL006 Daca ai fost amendat , ti s-a suspendat permisul de circulatie , nu ai cistigat in instanta contestatia impotriva Procesului Verbal de ... (vezi toată discuția)
Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)