avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis din azbociment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis din azbociment.

Buna ziua,

Faptul ca azbestul si produsele care contin azbest sunt interzise la noi in tara este cunoscut. La noi, acest lucru se intampla incepand cu anul 2007.

Nu mi-e clar inca, daca, eu, ca detinator de garaj cu acoperis din placi de azbociment, sunt obligat sa schimb invelitoarea. Conform HG 124/2003, acest lucru nu este obligatoriu prin lege pentru constructiile de dinainte de 2005 ([ link extern ] ).

Ce parere aveti?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
barsani2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 17 Iunie 2017
Nu sunteti obligat, prevederile se aplica firmelor si mai putin persoanelor fizice. In general placile de azbest au fost folosite in mediul rural la acoperirea anexelor gospodaresti cu mult timp inainte de intrarea RO in UE si introducerea obligativitatii respectarii directivelro europene.
Pe de alta parte nebunia cu mediul a condus la restrictionarea utilizarii multor materiale care ar polua dar cum marilor poluatori li se rupe de mediu nu veti fi obligat sa schimbati placile de pe un amarat de garaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Proiectarea propriei case danielpredaionut danielpredaionut Buna ziua, Un inginer care a absolvit Universitatea de Constructii si are experienta in proiectarea de locuinte(case, anexe gospodaresti), isi poate realiza ... (vezi toată discuția)
Am construit garaj, sopron si solar (folie). cum sa intru in legalitate? Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Subiect: Am construit garaj, sopron si solar (folie). Cum sa intru in legalitate? Buna ziua, Am un teren proprietate, in mediu rural. Am construit, fara a ... (vezi toată discuția)