avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilire program de lucru pe ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilire program de lucru pe ture

Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns??Un angajat poate efectua 2ture de 12ore in doua zile consecutive ,urmate de doua zile de repaus consecutiv?
In afara de aceste doua zile consecutive de repais mai este nevoie sa i se acorde alte zile de repaus saptamanal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 18 Iunie 2017
Programul prezentat, poate fi aplicat, daca este prevazut in CIM, sau in CCM aplical, ori in Regulamentul Intern. La sfarsitul lunii, daca orele lucrate efectiv depasesc numarul de ore lucratoare din luna, orele peste programul normal lunar vor fi considerate ore suplimentare si compensate cu timp liber corespunzator, sau cu plata cf, legii.
Repausul saptamanal se acorda in zilele de sambata si duminica, de regula, si nu are legatura cu repartizarea timpului de munca.

Daca acel salariat lucreaza intr-o astfel de zi, atunci pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare ... ionelamiron ionelamiron Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare situatie: Avem nevoie sa angajam o persoana care sa lucreze de Duminica pana Joi (Vineri si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie: pentru un angajat ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: pentru un angajat care a lucrat 8 ore/zi de luni pana vineri si sambata 8 ore, in cazul in care nu se poate ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zilele de repaus, sambata si duminica Ilie Danut Ilie Danut Buna ziua,am o nelamurire privitoare la Plata zilelor lucrate in zilele de repaus saptamanal:Daca lucrez doar sambata venind la serviciu, am dreptul la Plata ... (vezi toată discuția)