avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inceput de afacere fara casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inceput de afacere fara casa de marcat

Pentru un fotograf ambulant ,la inceput de drum ,ce se intampla daca incep aceasta afacere ,poze la minut in strada in caz ca inca nu am casa de marcat ?O voi achizitiona in timp dar sa fac cel putin banii sa scap de datoriile investite in aparatura.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:51, 21 Iunie 2017
OUG 28/1999

Art. 10. - Art. 10. Constituie contravenţii următoarele fapte dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni:

e) neîndeplinirea obligaţiei operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate numai de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate pentru comercializare, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă;
dd) continuarea livrării de bunuri sau prestării de servicii după suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru;


Art. 11. - Art. 11. (1) Contravenţiile prevăzute la art. 10 se sancţionează cu amendă aplicată operatorilor economici, după cum urmează:

d) cele prevăzute la art. 10 lit. e) şi dd), cu amendă în cuantum de 12.500 lei, precum şi cu:
(i) confiscarea sumelor încasate, pentru contravenţia prevăzută la lit. dd);
(ii) suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator, pentru contravenţia prevăzută la lit. e);
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
eu sunt in gat de datorii ,pentru cumpararea aparaturii pentru a desfasura o activitate aproape legala,iar ei in loc sa ma ajute sau sustine cu ceva imi cere direct banii de casa de marcat plus amenda de 12.500. Daca merg pana in piata sunt zeci de gipsy care vand ilegal si fara casa de marcat ,dar cu noi astia corecti legea e lege ?
in ce tara traim ?
Cazurile de care vorbiti puteti sa le anuntati la ANAF.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani din casa lumi007 lumi007 In urma controlului ANAF , in casa de marcat se gasesc mai putini bani decat pe bonul fiscal.Inspectorii pot sa inchida locatia? Este legal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Casa de marcat prodica prodica Buna ziua, intentionez sa deschid o agentie de publicitate, fara program cu publicul, o sa lucrez doar cu firme, si in cazul asta imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)