avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmaș

Bună ziua! În data de 1.03.2017 am fost la casa de pensii sa anunț ca fratele meu a făcut 26 de ani și sa îl scoată, noile luând amândoi pensie de urmaș după care mi-au făcut mie un alt dosar. Mi-au spus sa aștept ca urmează sa primesc decizia acasă. De atunci au trecut 3 luni și ceva și nu am primit nicio decizie. Specific ca nu am probleme cu facultatea, adeverinta este dusa. Tatăl meu a fost miner. Poate sa fie din cauza recalculării din urma a pensiilor. Am sunat la ei și mi-au zis sa de Legea 155. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AndraDeea , utilizator 16:23, 18 Iunie 2017
Recalcularile in baza legii 155/2016 se fac doar la cerere.
Cand si-a deschis drepturile tatal (luna si anul) ?
Tatăl meu a decedat în 2014 . Eu am făcut în data de 19.10.2016 dosarul pentru recalcularea pensiei. Dar are vre-o legătură pensia mea de urmaș de nu mi-a venit decizia cu dosarul ce l-am făcut în 2016?
Are legatura cu legea 155/2016
-Cereti relatii de la casa locala prin posta electronica, sau
Mergeti in audienta la Directorul Executiv si cereti relatii.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O zi buna!
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș ionelnelus ionelnelus Bună seara! Tatăl meu a decedat pe 03 iunie 2017 având o pensie din minerit (a ieșit în anul 1990) iar mamei mele îi va reveni o pensie de urmaș (nu a ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ionelnelus ionelnelus Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor precaut precaut Legea 155 din 2016 prevede o crestere a celor care au iesit la pensie dupa 1 ianuarie 2011,dar nu spune ce conditii trebuiesc indeplinite,si cu cat se face ... (vezi toată discuția)