avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Bună seara! Tatăl meu a decedat pe 03 iunie 2017 având o pensie din minerit (a ieșit în anul 1990) iar mamei mele îi va reveni o pensie de urmaș (nu a lucrat deloc și are 73 de ani). La pensia de urmaș a mamei se va ține cont de recalcularea pentru grupa 1 a tatălui care ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 01 01 2016 dar care din păcate nici astăzi nu este gata iar în ritmul cum lucrează cei de la Casa de Pensii (eu sunt beneficiarul celeilalte legi din minerit cea pentru schimbarea stagiului de la 30 la 20 de ani și nici după aproape un an de la lege nu am pensia recalculată ) ,nu cred că se va face prea curând. Oricum mamei mele îi va revenii pensia de urmaș recalculată plus diferența pe 17 luni sau nu? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionelnelus , utilizator 14:11, 20 Iunie 2017
Mama nu va primi nimic in plus.
Va primi 50% din ceea ce a avut tatal
D-vostra ati facut cerere de recalculare pe legea 155/2016 ?
Da desigur! Am făcut cerere pe 27 iulie 2016! Casa de pensii Petroșani a spus că luna aceasta sau în luna iulie sau. ..În curând! Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmaș AndraDeea AndraDeea Bună ziua! În data de 1.03.2017 am fost la casa de pensii sa anunț ca fratele meu a făcut 26 de ani și sa îl scoată, noile luând amândoi pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensii abraham vasile abraham vasile daca pentru mineri pensionati pana in 2011 se vor recalcula pensiile comform gr. de munca gr 1 si gr 2 sau doar pentru cei de dupa 2011 - noi nu avem ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor precaut precaut Legea 155 din 2016 prevede o crestere a celor care au iesit la pensie dupa 1 ianuarie 2011,dar nu spune ce conditii trebuiesc indeplinite,si cu cat se face ... (vezi toată discuția)