avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

Rudele mele au vandut unui fiu de-al lor casa si terenul insa au pastrat dreptul de folosinta viagera,fiul intrand in posesie efectiva dupa moartea parintilor lui.Poate construi o casa pe acest teren? in ce conditii, si anume cum poate dobandi autorizatie de constructie pe teren? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:08, 22 Iunie 2017
In principiu dreptul de uzufruct viager este pe casa, nu si pe teren. Nu vad ce s-ar impotrivi eliberarii autorizatiei pt constructia unei noi case pe acel teren.
Oricum sa mearga la primarie sa ceara certificat de urbanism unde vor fi detaliate toate conditiile pentru eliberarea autorizatiei si va afla in concret ce trebuie facut. Poate este necesar si acordul notarial al uzufructuarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor-proprietar si nu prea stefanescu0 stefanescu0 sper ca ma puteti ajuta. socrii mei au un teren intravilan+constructie cu deschidere pe 2 strazi.socrii au 3 copiii.sotul meu ar vrea sa i se dea 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)
Despre uzufruct cristyan cristyan Am luat un teren de la tatal meu cu uzufruct viager .Pe acel teren pe care nu se afla nimic m-am apucat de construit o casa,( la inceput chiar cu ajutorul ... (vezi toată discuția)