Ce drepturi are angajatul în cazul în care a suportat un accident de muncă?Precizez ca angajatul s a împiedicat și a căzut în timpul manevrelor de munca.A suportat o fractura de rotula ce necesita intervenție chirurgicala. În acest caz angajatorul are dreptul sa i plătească spitalizarea și tratamentele?Are dreptul la indemnizații de îngrijire?
Evenimentul produs trebuie sa fie anuntat la ITM, sa fie cercetat de catre o comisie desemnata prin decizie de catre angajator, dosarul de cercetare sa fie avizat de catre ITM, firma sa intocmeasca forumularul FIAM pentru inregistrare AM.
Legea nr.346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP mentioneaza:
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Accident munca
Tonny100611
Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)