avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare din spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare din spatiu comercial

am dobandit in baza l 10 un spatiu comercial in anul 2007. O parte am reusit sa evacuez pe cale amiabila ,o parte insa... nu. In interior se afla o societate a carui patron este de o nationalitate des intalnita ..., si cu care nu poti discuta nimic in conditii civilizate. Acesta a avut un contract de asociere cu primaria pana in 2003. Cum pot sa fac sa-l evacuez pe acesta mai repede .mentionez faptul ca am avut avocat din nefericire nu f constiincios si a pierdut procesul de revendicare pentru netimbrare. oricum eu nu inteleg de ce trebuie sa revendic ceva ce e al meu(ps . stiu dispozitia legala insa sunt subiectiva cand spun ca nu inteleg)
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:28, 24 Septembrie 2009
[ link extern ]
Conform acelei ordonante pe care o puteti accesa la linkul de mai sus , chiriasilor li s-au prelungit contractele de inchiriere pe o perioada de 5 ani. Atunci cand v-a fost retrocedat imobilul respectiv(in 2007) contractul de asociere al respectivul etnic cu primaria a fost reziliat de catre DGAFI lucru care este clar stipulat in procesul verbal de punere in posesie pe care dvs il aveti ! De la acea data dvs aveati obligatia sa incheiati un contract de inchiriere cu acel personaj pe o perioada de 5 ani de zile sau sa ii oferiti cu chirie un spatiu asemanator in alta zona! Ati facut acest lucru? Da sau nu?
nu au prelungit nimic. este vb de o societate comerciala in primul rand si in al doilea rand cred..., nu sunt sigura ,ca ei nu au mai prelungirea asocierii cu primaria. nici macarinainte nu erau chiriasi...

poate nu am fost eu explicita vorbim de chiriasi pers juridica.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
sorina maria, utilizator
Stimata doamna , eu am inteles foarte bine! Nu are importanta daca este persoana fizica sau juridica , dupa cum nu are importanta daca aveau contract de asociere in participatiune cu primaria sau de inchiriere! LEGEA 10/2001 NU FACE DISTINCTIE!B-)
Oricum primaria le-a reziliat contractul de asociere in momentul in care v-a facut dvs punerea in posesie!
Ideea este foarte simpla: conform legii ii veti mai tine in acel spatiu inca 5 ani. Va dau in scris asta!B-)
Verificati cu atentie prevederile legii 10/2001 republicata si veti vedea ca dvs , in calitate de proprietar , aveti anumite obligatii fata de chiriasi ! Caci acea societate este asimilata chiriasilor intrucat a avut un contract PERFECT LEGAL in baza caruia a ocupat spatiul pana sa fi fost retrocedat catre dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contract inchiriere pe oug 40/1999 guyzmo guyzmo Pentru un imobil retrocedat prin dispozitie de primar pe data de 15/10/07 punerea in posesie s-a facut pe 1/11/07 si acum trebuie notificat chiriasul - care ... (vezi toată discuția)
Asociere fara avizul asociatiei de proprietari ex_pa ex_pa Suntem o asociatie de proprietari care are in proprietate un mic spatiu comercial situat la parterul blocului. Societatea care avea in inchiriere acest spatiu, ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)