avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde casa mea,proprietate personala fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde casa mea,proprietate personala fara acordul parintilor?

Buna seara! va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns la aceasta intrebare si daca cunoasteti si un articol de lege in legatura cu asta.
Locuiesc in casa impreuna cu concubina si parintii mei. inainte sa locuiasca cu mine parintii mei au locuit cu chirie, apoi eu am cumparat un teren si am construit o casa, totul pe banii mei, actele casei sunt pe numele meu, parintii mei au fost acolo de cand am inceput constructia casei, tin sa precizez ca nu au contribuit absolut deloc financiar, ei ne avand nici un venit (pentru ca toata viata lor nu au strans absolut nimic , tot ce au avut au baut si au cheltuit pe trai bun, eu si fratele meu fiind crescut mai mult de bunici si singuri) ei au contribuit doar cu munca fizica la constructia casei, dar mentionez ca totusi a fost o echipa de muncitori in constructii care s-a ocupat de constructia casei,( deci munca lor fizica insemnand un mic ajutor pentru constructori, nu vreau sa se inteleaga ca ei au muncit singuri la construirea casei , efortul lor fizic a constat in descarcarea unor materiale si aducerea unor galeti cu mortar cand a fost nevoie pentru constructori) de o perioada de timp am numai probleme cu mama mea, care nu vrea sub nici o forma sa o accepte pe concubina mea, toata ziua o jigneste si se ia de ea, zilele astea s-a ajuns la un conflic intre ele doua care s-a soldat cu bataie intre cele doua, conflict pe care mama mea l-a inceput ea sarind la bataie prima, eu fiind prezent de fata am reusit sa opresc bataia intre cele doua, mama mea acum vrea sa imi dea concubina in judecata pentru agresiune fizica, lucru cu care eu nu sunt de acord, nu vrea sa accepte scuzele si acumridica pretentii ca daca vrem sa nu intenteze procesul de judecata sa ii donam casa si inca 5000 de euro"despagubiri"
in situatia de fata eu ma vad obligat sa vand casa si sa ii evacuez din casa, intrebarea mea este :
pot vinde casa fara acordul parintilor mei, chiar daca ei ridica pretentii ca au drepturi egale cu mine la casa? precizez inca o data ca ei nu au contribuit financiar la cumpararea terenului si nici la constructia casei ,dar au depus munca fizica, (precizez si faptul ca eu ii intretin in totalitate financiar de 12 ani de zile, ei ne avand nici un veni) si actele de proprietate ale casei sunt pe numele meu.
Astept un raspuns, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:06, 19 Iunie 2017
daca esti sigurul proprietar,poti face ce vrei cu bunul tau,fara acordul parintilor, poti sa ceri in instanta si evacuarea parintilor
multumesc frumos pentru raspuns
Părinții dacă au dovezi(chitanțe/bonuri, martori) că au efectuat anumite lucrări la casă, pot cere prin instanță un drept de creanță prin care să fie despăgubiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat mostenesti de la mama ta daca ea are un concubin anais25 anais25 Am facut....\\"un targ\\" cu mama prin care eu am cumparat un teren si am construit o casa iar imediat dupa terminarea constructie, ea imi va vinde mie ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului mihaila_andreea mihaila_andreea Buna ziua, Mama mea trăiește in concubinaj de aproximativ 16 ani. La un an după ce l-a cunoscut pe acest barbat , mama mea a fost nevoita, din cauza ... (vezi toată discuția)
Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)