avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plata anticipata la pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plata anticipata la pfa

Am avut o intreprindere individuala si am inchis-o in luna iunie. Pe 2008 am achitat tot la zi iar pe 2009 pana in luna iunie am venit de 240 ron. Cu toate ca din iunie nu m ai functionez mi-a venit sa platesc anticipatul pe prima perioada pe 2009 de vreo 900 ron. Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu platesc pt ca nu am de unde iar am aflat ca in 2010 cand se depune finala pe 2009 mi se restituie banii. Ce sa fac ?????
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 02:18, 26 Septembrie 2009
Trebuie sa va prezentati la Finante cu actele prin care ati "inchis" intreprinderea individuala si sa solicitati recalcularea impozitului anticipat corespunzator cu perioada si venitul obtinut. Se va efectua recalcularea si vi se va emite o noua decizie de impunere.
Adaug la ce a spus @florentina a...., nu uitati sa completati Declaratia 070 si 220.
mi sa spus ca nu se poate face nimic ca sa emis deja ca trebuie sa platesc:(
(ce rau e cand nu te pricepi)
Imi pare foarte rau pentru Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu pfa marcellro marcellro Am avut o intreprindere individuala deschisa in luna septembrie 2008. Din cauza anumitor probleme am inchis o in iunie 2009. Am platit suma aferenta venitului ... (vezi toată discuția)
Poate sa mi explice cineva clar?? marcellro marcellro Am inchis o intreprindere individuala in iunie 2009 . Am achitat toate impozitele la finante pe 2008. Pe 2009 pana la inchidere am venituri de 240 ron . Am ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog ajutati-ma marcellro marcellro Am avut o intreprindere individuala deschisa in sept 2008 iar in iunie 2009 am inchis-o. Am facut toate demersurile necesare dar am o problema la finante. Am ... (vezi toată discuția)