avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Fidejusor persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Fidejusor persoana juridica

Buna ziua, o persoana fizica este administrator si actionar in doua SRL-uri; SRL1 incheie un contract de servicii cu o alta firma, contract la care intra fidejusor SRL2 avnd acelasi administrator.
Am citit pe alte discutii urmatoarele:
"NCC, la art. 2285 nu face deosebire intre persoane fizice si juridice. Pe de alta parte, Decretul 31/1954, la art. 34 prevede ca orice persoana juridica nu poate avea decat acele drepturi care corespund scopului ei, stabilit prin lege, actul de infiintare sau statut. Cu alte cuvinte, daca in obiectul de activitate nu e inscris codul CAEN corespunzator acordarii de garantii, nu poate compania sa ofere garantii. "
multumesc.

Alte discuții în legătură

Fidejusor persoana juridica eva_ptrm eva_ptrm Buna ziua! Un S.R.L. poate garanta cu bunurile sale un credit luat de un alt S.R.L.? Mentionez ca intre cele doua companii nu exista nici o relatie, nu au ... (vezi toată discuția)
Vanzare active Va supun atentiei urmatoarea speta: printr-un ct de cesiune doua persoane fizice cumpara toate partile sociale ale unei SRL(srl1) si inclusiv toate activele ... (vezi toată discuția)
Imprumut al societatii catre asociat bogdan27 bogdan27 Este legal imprumutul acordat unui asociat de catre societate? Daca nu este legal, care este dispozitia legala care interzice acest lucru? In legea 31/1990 la ... (vezi toată discuția)