avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din concediu de crestere copil la alta firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din concediu de crestere copil la alta firma

Buna ziua,
Momentan sunt in crestere copil din luna iulie 2016 si imi doresc sa stiu cum imi pot schimba job-ul fara a ma intoarce la vechiul job.Care sunt pasii ce trebuie urmati, mai beneficiez de cele 6 luni in care nu pot fi concediata la noul job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 20 Iunie 2017
1. Daca nu mai doriti revenirea la vechiul loc de munca , atunci :
- depuneti o cerere de incetare a c.i.m. la vechiul locde munca
- incheiati un nou c.i.m. la noul angajator

2. Cu toate ca legea nu prevede expres aceasta situatie, consider ca sunteti protejata de interdictia concedierii pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC si la noul angajator.
Deci nu mai sunt obligata sa stau in preaviz 21 de zile?. Din cate am inteles trebuia sa merg sa anunt ca ma intorc la munca iar in prima zi de munca la vechiul job trebuia sa-mi depun demisia . Multumesc pt raspuns!
Preavizul se acorda in caz de demisie , nu si daca solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc ilincacsm ilincacsm Buna dimineata, am mai multe intrebari? 1. Momentan copilul meu are 1 an si aproape 10 luni pe data de 30 august, ma reintorc la servici pt obtinerea ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Conflict munca miorlaica_id miorlaica_id Buna ziua, am si eu o situatie la locul de munca. Copilul meu pe 5 sept face 2 ani ,pe data de 5 august 2014 a fost prima zii de munca, a intrat in vigoare ... (vezi toată discuția)