avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii apartament

Administratia este obligata sa imi repare apartamentul in urma "inundatiei" de la terasa blocului.
Daca ii dam in judecata ce sanse de castig am avea?

Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 11:09, 21 Iunie 2017
Art. 34-L230/2007
(1) Administrarea, intretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari.

Solicitati in scris asociatiei repararea prejudiciului produs din cauza neintretinerii corespunzatoarea a terasei care face pate din partile comune.

Daca nu aveti o asigurare de locuinta facultativa prin care sa implicati asiguratorul iar asociatia nu este de acord cu plata daunelor nu va rmane decat sa apelati la instanta, veti avea castig de cauza. Ar fi bine sa aveti probe, fotografii, inregistrari, martori, etc.
Solicitarea in scris este facuta in data de 21.02.2017 in care solicitam renovarea apartamentului de catre administratie sau 4000 lei pt renovarea in regim propriu.Pe cerere au scris ca incepand cu data de 15.06.2017 incep lucrarile de renovare in apartament cu aceleasi materiale si aducerea la starea initiala.Semnata de administrator,presedinte,cenzor si cativa locatari (in jur de 12 semnaturi).
Dar nu au facut absolut nimic....
Ce imi puteti spune?
Mergeti sa discutati cu presedintele sa vedeti care sunt motivele pentru care nu au inceput lucrarile.
In baza cererii pe care este mentionat termenul inceperii renovarii il notificati in scris ca avand in vedere nerespectarea termenului veti incepe lucrarile in regie proprie iar facturile vor fi pe numele proprietarului si nu ale asociatiei avand in vedere ca nu asociatia se ocupa de renovare, urmand sa vi le deconteze. Trebuie sa renovati cu o firma care sa va elibereze factura si nu cu mesteri care nu pot elibera documente.
Sau puteti executa lucrari cu Dorei carora asociatia sa le faca conventie de lucrari iar materialele le justificati cu chitante si facturi.
Multumesc frumos!
Daca ajungeti in instanta cu Asociatia sa aveti in vedere ca, datorita tampeniei celor care au facut legea 230/2007, o Asociatie nu poate fi executata fiindca nu are patrimoniu.
Singura cale este sa nu platiti intretinerea, dar asta inseamna ani pana va recuperati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - renovare apartament, trecere la intretinere o persoana in plus Adina1977 Adina1977 Timp de aprox. 45 zile am zugravit( polistiren pe interior, glet, lavabila) si am pus parchet in cele 2 camere ale apart. In acest timp nu am locuit acolo, iar ... (vezi toată discuția)
Model de cerere reparare acoperis bloc! gici gici Buna sear.As dori si eu un exemplu de model cerere pentru reparare acoperis bloc.Imi trebuie la asociatie.Nu ideea de inceput al cererii ci continutul cum sa ... (vezi toată discuția)
Vecin nou .... ewe ewe La inceputul lunii mai s-a mutat un nou vecin in scara. A facut tot felul de lucrari de \\\\"renovare\\\\" in apartament, fara a anunta asociatia de ce ... (vezi toată discuția)