avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procent la un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procent la un srl

Exista un procent minim pe care il pot detine intr-o societate comerciala(SRL)?
Pot sa am 1%?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:53, 20 Iunie 2017
Intr-un SRL puteti detine minim o parte sociala.In functie de numarul de parti sociale din care este constituit capitalul social, este si procentul detinut.
Nu prea inteleg,nu sint in domeniu!
Sint unic actionar la un SRL.Pot sa cedez 1% catre o alta persoana?
Va multumesc!
Puteti cesiona un numar de parti sociale. In functie de ponderea acestora in totalul de parti sociale, rezulta si procentul. Concret , daca veti ceda o parte sociala din 20, procentul va fi de 1/20, adica 5 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar unic ??? gabi23_69 gabi23_69 buna ziua. doresc sa infiintez un srl care va fi administrat de mine, stiu ca daca sunt actionar unic nu pot fi si angajat al firmei. care este procentul minim ... (vezi toată discuția)
Participarea asociatilor ong la patrimoniul initial moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca legea prevede ca un ONG sa aiba minim 3 asociati, insa as dori sa stiu daca este obligatoriu ca cei trei sa contribuie in mod egal sau ... (vezi toată discuția)
Asociat si administrator srl-cesionare parti sociale Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator intr-un SRL si as vrea sa cedez partile mele sociale . Am doua variante: sa le cedez celuilalt asociat ... (vezi toată discuția)