avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcare prevederi din Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcare prevederi din Codul Muncii

Buna ziua.

Lucrez intr-o companie cu capital majoritar de stat de 15 ani.
Problema mea este urmatoarea: daca angajatorul a venit constant in decursul timpului cu sarcini noi prevazute in " Fisa Postului" , fara a modifica prin anexe la CCM, conform Codului Muncii, nivelul salarizarii, care este procedura prin putem aduce lucrurile pe fagasul normal? Daca aceste modificari ilegale persista de multi ani putem spera la compensatii financiare retroactive? Care ar fi procedura legala de urmat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:34, 21 Iunie 2017
Adaugarea de noi sarcini in fisa postului nu inseamna, in mod obligatoriu, majorarea salariului. E posibil ca angajatorul sa fi considerat ca sarcinile primate initial nu acopereau integral durata zilei de munca. Daca in CCM de care vorbiti exista o prevedere care sa oblige angajatorul la majorarea salariului in cazul adaugarii de noi sarcini in fisa postului, atunci modificarea poate fi considerate ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere si salarii compensatorii+abuz in serviciu contra intereselor persoanei iureadan iureadan Reiau o speta, care este mai complicate decat asa cum a fost formulata, din doua transe de intrebari : Prima intrebare formulata: Asupra unui salariat ... (vezi toată discuția)
Drepturi in caz de concediere ag_claudia ag_claudia Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala pentru motive care nu tin de persoana salariatului Andreea Catalina Andreea Catalina Buna ziua! Pe scurt: in decursul zilei de ieri am fost pusa in fata semnarii unui preaviz de concediere individuala, impreuna cu alti 4 colegi. In baza ... (vezi toată discuția)