Sunt in situatia in care preavizul cu firma la care lucrez se termina, si nu doresc sa mai predau telefonul (telefon ce nu are cartela SIM) pe care l-am primit de la firma. Am primit telefonul fara proces verbal de predare-primire.
Doresc sa mentionez ca din punct de vedere moral sunt impacat daca nu predau acest telefon (tinand cont de modul in care, din razbunare mi s-au taiat anumite deconturi ce erau doar cu o intelegere verbala), dar voriam sa stiu daca pot exista repercursiuni legale, tinand cont de faptul ca nu am semnat nici un proces verbal de primire pentru acest telefon.
Multumesc pentru raspunsuri si repet, ma intereseaza doar parte legala deoarece pentru parte morala sunt impacat.
Se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs., chiar daca nu aveti un proces-verbal de predare-primire a telefonului.
De asemenea, se poate angaja raspunderea penala a dvs., pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere.
Art. 238 C.pen. - Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
isaacgabriella
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
firma poate dovedi ca este obiect aflat in gestiunea sa financiara si pentru care, cel mai probabil, a solicitat rambursare de TVA si chiar deducere fiscala fiind achizitionat in scop de productie ...
fiind vorba de insusirea unui obiect proprietate a firmei, mai es ca nu aveti cum dovedi ca v-a fost incredintat de firma (PV predare/primire) ...io zic ca e furt in toata regula ... mai bine va razboiti cu alte arme