avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general somatie de plata prin ordonanta 5
Discuție deschisă în Contabilitate în general

somatie de plata prin ordonanta 5

am primit de la un client bilet la ordin fara acoperire. Toata luna decembrie 2005 a emis bilete la ordin fara acoperire. El este de negasit .
Ce pot face...eu deja am emis facturile si platesc la ele si tva si impozit pe venit.
Daca il dau in judecata mai platesc si taxa de timbru care este 10% din valoarea pagubei..chiar daca o recuperez , chiar daca nu.

care este solutia? ce fac?
Cel mai recent răspuns: ADELIA , utilizator 18:47, 28 Ianuarie 2006
Nu trebuie sa-l dai in judecata, pentru ca Biletul la Ordin este deja titlu executoriu.Tot ce trebuie sa faci este sa-l investesti cu formula executorie si poti cere executarea silita a debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suveica / fila cec fara acoperire/bilet la ordin fara acoperire avoff avoff Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta : In anul 2003 am vandut catre [XXXXXXXXX] SRL din Bucuresti mai multe marfuri.Pentru acestea am primit de la ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita imobiliara vali_ned vali_ned Va rog ajutati-ma cu un sfat. Am primit o somatie de la executorul judecatoresc acasa in care precizeaza ca daca nu achit debitul va proceda la urmarirea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi simi82 simi82 Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)